Raspjevani mali mikrofoni

Na Sušaku održano natjecanje za pjevače od 6 do 16 godina

Ivana Kocijan

U kategoriji od 6 do 12 godina 1. nagradu žirija osvojila je Mia Negovetić, drugi je duet Mia Barić i Tara Mamula, a treće mjesto podijelile su Natali Radovčić i Nina Radović. U kategoriji od 12 do 16 godina prvoplasirana je Karla Pupis. Drugo mjesto pripalo je Dorotei Živolić, a treće Romini Peti



RIJEKA » HKD na Sušaku preksinoć je ugostio »Dječji mikrofon«, natjecanje u pjevanju održano u organizaciji kreativno-edukativnog centra Glazbeni vrtuljak iz Rijeke. Predstavilo se više od dvadeset pjevačica i pjevača u dobi od 6 do 16 godina: Maja Pilepić i Lea Belaić, Laura Mance i Gordana Jović, Nina Abramović Dimec, Leonarda Grbčić, Sultan Ibiši, Mia Barić i Tara Mamula, Rina Pilepić, Nina Radović, Lara Radović, Mia Negovetić, Anja Štefančić, Dinela Kazalac, Anja Mijatović, Natali Radovčić, Dorotea Živolić, Nicole Živolić, Romina Peti, Lucija Rajnović, Alison Raukar, Karla Pupis, Ana Crnković, Petra Bokulić i Antonia Glumac.


   Pjevače je pratio i ocjenjivao stručni sud u kojem su bili: umjetnički direktor festivala Mali veliki mikrofon iz Buzeta Alan Poropat, glazbeni producent, aranžer i skladatelj Aleksandar Valenčić, vokalna pedagoginja Katarina Jurić, glazbena pedagoginja Natalija Banov te voditeljica plesne grupe Flame Martina Hrlić Rogić.


   U kategoriji od 6 do 12 godina 1. nagradu stručnog žirija osvojila je Mia Negovetić, drugo mjesto zauzeo je duet Mia Barić i Tara Mamula, dok su treću nagradu podijelile Natali Radovčić i Nina Radović. U kategoriji od 12 do 16 godina prvoplasirana je Karla Pupis. Drugo mjesto po odluci žirija pripalo je Dorotei Živolić, a treće Romini Peti.




   – Nagradu stručnog žirija za najbolju interpretaciju osvojila je Petra Bokulić, nagradu za scenski nastup Dinela Kazalac, a posebnu pohvalu stručnog žirija Sultan Ibiši, otkrila je organizatorica Suzana Štefanić.


   U revijalnom djelu nastupili su: Dječji zbor Male tratinčice, Plesna grupa Flame te Lana Končarević i Josipa Jerković, dok je program vodila Jelena Fabijan.