Kampus

Na Sajmu poslova u utorak u Rijeci – 53 izlagača

Biljana Savić

Sajam će omogućiti izravnu komunikaciju između izlagača i posjetitelja i nudi mogućnost osobnog kontakta tražitelja posla s poslodavcima, i tražitelji posla poslodavcu izravno uručuju i predstavljaju svoj životopis



RIJEKA Idućeg utorka, 11. travnja u Rijeci će biti održan jubilarni, 10. sajam poslova. Jednodnevni je to događaj namijenjen nezaposlenim osobama, poslodavcima, učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, studentima, volonterima i svim ostalim tražiteljima posla u Primorsko-goranskoj županiji. 


Kako je jučer novinarima najavio v.d. predstojnika HZZ-a Regionalnog ureda Rijeka Željko Marković, na sajmu će se predstaviti 53 izlagača, od čega 40 poslodavaca iz djelatnosti brodogradnje, turizma i ugostiteljstva, trgovine, prometa, prehrambene industrije, telekomunikacija, bankarstva i uslužnih djelatnosti. 


– Na sajmu će se predstaviti i osam ustanova za obrazovanje odraslih, Startup Inkubator Rijeka, Znanstveno tehnologijski park u Sveučilišta u Rijeci, Ministarstvo obrane RH, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, kazao je Marković i naglasio da neki poslodavci dolaze prvi put na sajam te da su među ponuditeljima posla zastupljene gotovo pa sve djelatnosti. 




– Kao i svake godine dosad, sajam će omogućiti izravnu komunikaciju između izlagača i posjetitelja i nudi mogućnost osobnog kontakta tražitelja posla s poslodavcima, i tražitelji posla poslodavcu izravno uručuju ili predstavljaju svoj životopis, a ove godine uvodimo novost – mogućnost brzog razgovora za posao »Speed dating«, a u sklopu sajma će biti održana i radionica pod nazivom »Kako povećati šanse za zapošljavanje« namijenjena ljudima koji traže posao, ali nisu sigurni koji je najbolji način traženja, koji se žele bolje predstaviti molbom ili životopisom, ali ne znaju kako, pojasnio je Marković i najavio da će tijekom ovogodišnjeg Sajma poslova biti predstavljene i mjere aktivne politike za zapošljavanje za 2017. godinu. 


Sajam će biti održan u zgradi Sveučilišnih odjela na Kampusu, počet će u 10 sati, kad bi ga trebao otvoriti ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić, a završiti u 15 sati. Sveučilište u Rijeci je partner Sajma poslova, a pokrovitelji su PGŽ i Grad Rijeka, koja je putem Autotroleja osigurala besplatnu autobusnu liniju 8A na dan održavanja sajma, od 8,30 do 15,30 sati, kako bi svi posjetitelji bili oslobođeni troška dolaska na sajam, a i ulaz na sajam je, dakako, besplatan.