Četveronožnim prijateljima još 500 kvadrata

Na Krnjevu još jedan prostor za kućne ljubimce: Rijeka ima četvrti gradski park za istrčavanje pasa

Ljiljana Hlača

Novi park za istrčavanje pasa u Hegedušićevoj ulici / Snimio Silvano JEŽINA

Novi park za istrčavanje pasa u Hegedušićevoj ulici / Snimio Silvano JEŽINA

Postavljena je zaštitna ograda s odvojenim prostorom za pripremu pasa na ulazak,  sprave za igru pasa te klupice i koševi za otpatke



RIJEKA U Hegedušićevoj ulici na Krnjevu kod kućnog broja 23 (sjeverozapadno od Kauflanda ) uređen je još jedan park za pse koji je tijekom ljeta stavljen u funkciju.


Ovo je četvrti park za istrčavanje pasa koji je izgradio Grad Rijeka, a koji je s ovim projektom započeo 2014. godine, nakon što su gradski oci odlučili postrožiti pravila oko istrčavanja pasa po riječkim parkovima i drugim zelenim površinama.


U parku na Krnjevu postavljena je zaštitna ograda s odvojenim prostorom za pripremu pasa na ulazak, postavljene se sprave za igru pasa i klupice te koševi za otpatke. Ukupna vrijednost radova iznosi 89.000 kuna, a površina parka, koja je pošljunčana je 500-tinjak metara kvadratnog.




– Do kraja godine planira se urediti još jedan park za pse. Sredstvima Mjesnog odbora Banderovo uredit će se park za pse u Ulici Mire Raduna Ban sjeverno od kućnog broja 5 – najavljuju u Gradu Rijeci.


 Prvi park za istrčavanje pasa realiziran je u Ulici Petra Kobeka 2014. godine. Riječ je o parku površine 700 četvornih metara, a osmišljen je tako da je travnata površina ograđena mrežastom ogradom.


Na ulazu su postavljena dvostruka vrata s pretprostorom u kojem se psu skida povodnik kako bi ga se potom pustilo u park.


Idući park za istrčavanje pasa realiziran je u 2015. godini, u Ulici Braće Pavlinić, na području Mjesnog odbora Podvežica. Riječ je o parku veličine 600 metara kvadratnih koji je ograđen mrežastom ogradom, a površina parka je pošljunčana.


U oba parka su postavljene klupe, kutije za vrećice za pseći izmet i parkovne košarice.


Na ulaznim vratima je postavljena ploča s pravilima ponašanja namijenjena vlasnicima pasa.


Potom je u svibnju ove godine otvoren i park za istrčavanje pasa na Podmurvicama. Riječ je o ograđenom parku veličine 600 četvornih metara. Središnji dio parka je travnat s postavljenim spravama za igru i vježbu pasa (tzv. agility sprave), a rubom parka je uređena pošljunčana staza s klupama.