Natjecanje

Na Gatu Karoline Riječke održan 9. Carnival Snowboard Session

Ivana Kocijan

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Sedamnaestorica natjecatelja dala su sve od sebe kako bi atraktivnim trikovima oduševila publiku i suce, Riječanine Vida Barića i Matiju Dukića. Titulu pobjednika 9. CSS-a osvojio je Slovenac Nejc Ferjan



RIJEKA Unatoč dosadnoj kiši i zatopljenju, na Gatu Karoline Riječke jučer je uspješno održan 9. Carnival Snowboard Session. Iako su uvjeti na snowboarding stazi »obloženoj« sa 150 tona snijega bili daleko od idealnih, sedamnaestorica natjecatelja dala su sve od sebe kako bi atraktivnim trikovima oduševila publiku i sudce, Riječanine Vida Barića i Matiju Dukića.


Titulu pobjednika 9. CSS-a osvojio je Slovenac Nejc Ferjan koji je pobijedio i na prošlogodišnjem natjecanju. Drugoplasirani je Austrijanac Konrad Sonne, dok je treće mjesto pripalo Slovencu Nejcu Pucku koji je nagrađen i za najbolji trik, Front Flip Double King Rayle, tj. salto unaprijed s ograde.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN





Prvoplasirani natjecatelj osvojio je nagradu u iznosu od 800 eura, drugoplasirani je dobio 300, a trećeplasirani 100 eura. Pucko je osvojio i posebno izdanje sata Nixon, nagradu koja se dodjeljuje izvođaču najboljeg trika.


Inače, za titulu najboljih i vrijedne nagrade borili su se boarderi iz četiri zemlje. Najviše natjecatelja bilo je iz susjedne Slovenije. Na Gatu su tako nastupila čak desetorica Slovenaca: Nejc Pucko, Nejc Ferjan, Jaka Valant, Erik Harc, Anej Herženjak, Vid Šubic, Rok Podgorelec, Jan Vogrin, Bono Kralj Kos i Anej Miglar. Iz Austrije su stigla četvorica snowboardera: Rudi Janda, Florian Galler, Dominik Sobe i Konrad Sonne; boje Lijepe Naše branili su Mario Veljača i Alan Maleković, dok je Nizozemsku predstavljao Mees Oostdijk. Zanimljivo je spomenuti kako su desetorica natjecatelja prvi put nastupila na riječkom natjecanju te kako su trojica najmlađih natjecatelja stara tek 13 godina.


Kiša i visoke temperature ipak su utjecale na program CSS-a pa tako zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta nije održan prvi Carnival Snowboard Session Kids, otvoreni kup Hrvatske za djevojčice i dječake od 2005. godišta na više.


– Treću godinu za redom nam pada kiša, ali što se može – i ove smo godine jači od kiše. Nažalost, prvo dječje natjecanje nismo uspjeli organizirati pa se nadamo da ćemo sljedeće godine imati više sreće. Ovim dečkima kiša ne smeta. Što se tiče jubilarnog 10. Carnival Snowboard Sessiona, imamo neke ideje, ali o tome ćemo više kad za to dođe vrijeme, zaključio je Miodrag Toskić-Miki iz Snowboard kluba Nine koji zajedno s Turističkom zajednicom grada Rijeke ovo natjecanje organizira od 2008. godine.