Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. veljače 2020.
Bravo, bravo, bravo

foto NISU SVI ZADOJENI USTAŠTVOM: Ovako su norijadu proveli ovi riječki gimnazijalci, ali o njihovoj plemenitosti se nije pisalo

foto: Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"
foto: Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"
Autor:
Objavljeno: 23. svibanj 2019. u 11:09 2019-05-23T11:09:31+02:00

Vijest o njima dalo je na svojoj Facebook stranici "Društvo za zaštitu životinja Rijeka". Ova plemenita gesta riječkih mladića i djevojaka naišla je na odobravanje brojnih prijatelja životinja.

Gotovo svi hrvatski mediji jučer su objavili vijest o nekolicini riječkih maturanata koji su posljednji dan srednje škole slavili uz pokliče ustašama, dižući desnicu na nacistički pozdrav i urlajući ustaški pozdrav - Za dom spremni. Ponašanje te nekolicine bacilo je sjenu na riječku norijadu i moglo se zaključiti da je riječka mladost zadojena mržnjom i obilježena neznanjem o vlastitoj povijesti.

Međutim, u isto vrijeme nitko nije napisao ništa o maturantima gimnazije Andrija Mohorovičić, koji su na zadnji dan srednje škole odlučili posjetiti riječki azil za nezbrinute pse. Vijest o njima dalo je na svojoj Facebook stranici "Društvo za zaštitu životinja Rijeka". Ova plemenita gesta riječkih mladića i djevojaka naišla je na odobravanje brojnih prijatelja životinja.

- Danas su naš azil posjetili maturanti gimnazije Andrije Mohorovičić. Upitali smo ih - znaju li da je Norijada. Odgovorili su, da su baš zato i došli u azil, da bi obilježili današnji dan lijepom uspomenom i dobročinstvom. Od srca im zahvaljujemo na donacijama i divnom činu koji je svakako za veliku pohvalu. Sretno maturanti, napisali su na svom facebook profilu iz Društva za zaštitu životinja Rijeka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.