Važno ulaganje

NAKON SKORO ČETIRI DESETLJEĆA Automotodrom na Grobniku konačno dobiva novi asfalt

Hina

Automotodrom je osigurao zajam od šest milijuna kuna za asfaltiranje piste. Prvo veće natjecanje na novoj podlozi bit će utrka svjetskog prvenstva motocikala s prikolicama u rujnu



Nakon 39 godina, na automotodromu Grobniku početkom srpnja počet će se postavljati nova asfaltna podloga, što će toj pisti dati novu kvalitetu, izvijestili su na konferenciji za novinare u utorak u Rijeci.


Najprije će se, rečeno je, održati natjecanje motociklističkog prvenstva Alpe-Adria na Grobniku, a nakon toga uklonit će se stari i postaviti novi asfalt.


Odabir izvođača još traje, rekao je bivši direktor Automotodroma Grobnika i visoki djelatnik svjetske motociklističke federacije FIM-a.




Istaknuo je da će pista s novim asfaltom omogućiti organizaciju važnijih natjecanja na svjetskoj razini, poput svjetskoga motociklističkog prvenstva u kategoriji ‘endurance’. Uvjet za organizaciju takvih natjecanja je i sportski kadar koji je na Grobniku na visokoj razini zahvaljujući iskustvu u organizaciji mnogih natjecanja, rekao je Eškinja.


Ivana Cvitan Polić, nova načelnica općine Čavla na čijem je području automotodrom, istaknula je da su riješeni svi imovinsko-pravni odnosi te da su legalizirani svi objekti u sklopu automotodroma. Uz uređenje same piste, želja općine je da se uz pomoć europskih fondova uredi glavna zgrada s multimedijalnim postavom koji bi na suvremen način govorio o povijesti automotodroma i o slavnim osobama koje su ga posjetile ili koje su tu vozile«, rekla je, ocjenjujući da je automotodrom jedna od najvažnijih točaka te općine te jedan od njezinih najvećih potencijala.


Automotodrom je osigurao zajam od šest milijuna kuna za asfaltiranje piste. Prvo veće natjecanje na novoj podlozi bit će utrka svjetskog prvenstva motocikala s prikolicama u rujnu.