Uspješan photo session

NAJFOTOGRAF Izbor Tower Centra Rijeka i priloga Life Novog lista bliži se kraju, u finalu petero mladih fotografa

Sandy Uran

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA Natječaj za izbor najFotografa što ga je organizirao Tower Centar Rijeka i prilog Life Novog lista privukao je veliku pažnju naših čitatelja, ljubitelja dobre modne fotografije. Za finale koji će biti održan ove subote u Tower Centru Rijeka odabrano je petero mladih fotografa, a to su: Eni Brušnjak, Mateo Malvić, Donovan Pavleković, Marin Sušlić i Moreno Matković. Dečki i jedna cura nisu imali lak zadatak u subotu ujutro kad su u Tower Centru Rijeka morali odraditi modno snimanje: prvo su morali odabrati lokaciju, a potom su zajedno s manekenkama iz agencija Tijara iz Pule krenuli u izvršavanje modnog zadatka.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza



Frizure modela potpisuje frizerski studio Simple iz Tower Centra Rijeka, dok su se za šminku pobrinuli Iva Berišić i IBeauty Team koji zajedno s Ivom Berišić čine Renata Sabljak i Dania Dupor, te vizažist Daniel Domika.





Dok su vrijedni timovi frizera i make up artista uljepšavali manekenke, pune ruke posla imale su i stilistice Ester Gallo, Barbara Marić i Karla Jokić koje su osmislile outfite za ovu prigodu. Ester Gallo u svoj »Color Block« uvrstila je brendove Mango, Calvin Klein, Replay, Woman secret te brendove iz dućana Fashion & Friends. Za romantični styling koje su zajedničkim snagama osmislile Ester i Karla izdvojene su sandale iz Massa, haljina od Guessa, torbica i modni dodaci Liujo. Karla Jokić za klasični styling i brendove Mango i Reserved te naočale Gucci i Max Mara iz Optike Anda. Stilistica Barbara Marić koja je kao manekenka radila i u Parizu, za svoje modne kombinacije odabrala je: Mango, Reserved, Replay te pojedine brendove iz dućana Fashion & Friends.



Kandidati su imali dva sata da na lokacijama za koje su se odlučili snime svoje modne mini editorijale. Lokacije su bile raznovrsne, od Interspara, do garaže i krova Tower Centra Rijeka te plaže na Pećinama. Mlade smo fotografe tijekom jutra omeli u radu, ali samo nakratko, kako bi nam otkrili kako se osjećaju na photo sessionu. – Prvi mi je put da sudjelujem u takvom natječaju. Za mene je to velik izazov i nastojat ću biti što kreativnija, kako bih ispunila svoj fotozadatak – rekla je fotografkinja Eni Brušnjak.


Mateo Malvić kazao nam je kako je i njemu ovo prvi put da sudjeluje u ovakvom natječaju te da se odlučio za garažu i krov shopping centra kako bi na svojim fotografijama prenio dašak »industrijske atmosfere«. Donovan Pavleković koji je rodom iz Bjelovara, dok su ostali kandidati iz Rijeke, rekao nam je kako je to prvi natječaj ovakvoga tipa u kojem sudjeluje te da se veseli radu.



Pritom je istaknuo kako bi trebalo biti više ovakvih modnih evenata. Moreno Matković negodovao je zbog zadatka, ali ga je obavio, dok je Marin Sušlić iz Kostrene rekao kako mu je do sada glavni motiv bila priroda te da je upravo zato za lokaciju snimanja modne fotografije u sklopu ovog natječaja u organizaciji Tower Centra Rijeka i Novog lista odabrao plažu.



Treba biti dovoljno vješt da se na bilo kojoj lokaciji i s možda nesvakidašnjim outfitom snimi dobra modna fotografija. Za sve fotografe to je pravi izazov. I doista, kandidati su pokazali zavidnu razinu kreativnosti, no o tome će ipak odlučivati žiri čiji je jedan član nazočio photo sessionu u Toweru. To je bio fotograf Filip Koludrović koji je ovoga puta bio i u ulozi mentora, s obzirom na zavidno znanje koje ima na području modne fotografije, jednog od najzahtjevnijih fotografskih žanrova. Ipak, konačna odluka o tome koji od petero kandidata je najbolji bit će donesena ove subote.