Još traje istraga

Muškarac kojega su pretukli policajci već je imao ”nesporazume” s njima. Osobito su zanimljive tri prijave

Slavica Kleva

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Jesu li policijski službenici prekoračili ovlasti u tom konkretnom slučaju ili je uporaba sile bila opravdana i u granicama dozvoljene, trebalo bi se znati već tijekom petka, kažu nadležni za ovaj slučaj



RIJEKA Stručni tim policijskih službenika koji je glavni ravnatelj  policije osnovao kako bi ispitao sve okolnosti incidenta što se prošle subote dogodio u Klani, i dalje prikuplja obavijesti o uporabi sredstava prisile u postupanju policijskih službenika prema 35-godišnjem L.B. koji je nakon sukoba s policijom završio na Odjelu neurokirurgije riječkog KBC-a, s ozljedama za koje su liječnici rekli da su »teže«.


Jesu li policijski službenici prekoračili ovlasti u tom konkretnom slučaju ili je uporaba sile bila opravdana i u granicama dozvoljene, trebalo bi se znati već tijekom petka, kažu nadležni za ovaj slučaj. Kako su nakon objave priče o incidentu u Klani krenule informacije da je stradali 35-godišnjak već ranije imao nekih »nesporazuma« s policijom, pokušali smo službeno doznati je li to točno.


Takvu informaciju iz policije nismo dobili, ali smo neslužbeno smo doznali da se protiv L.B. vodilo nekoliko prekršajnih postupaka u posljednjih desetak godina, a neki još uvijek nisu okončani na prekršajnom sudu. 




Osobito su zanimljive tri prijave. Prije sedam godina L.B. je u alkoholiziranom stanju pokušao je prijeći granični prijelaz, ali policija ga je tada zaustavila. U njegovom dosjeu to je evidentirano kao prometni prekršaj.


Prije pet godina zaradio je prekršajnu prijavu jer je, kako se to bilježi u policijskoj evidenciji, »u visokom stupnju alkoholiziranosti« kršio javni red i mir. Omalovažavao je tada i vrijeđao službenu osobu i pri tome, kako je zabilježeno, »ometao postupanje policijskog službenika«.


I to mu nije bilo prvi put da se našao u svojevrsnom »sukobu« s policijom – prije gotovo deset godina zaradio je i kaznenu prijavu zbog »sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti«.


No, ova je kaznena prijava odbačena i vraćena u domenu prekršaja.