Gosti iz Svemira

Mladi Riječani snimili nastavak sjajnog Star Wheelsa: ‘Pravi Hollywood usred Rijeke’

Portal Novilist.hr

Foto Denis Pilepić-Pille

Foto Denis Pilepić-Pille

Zajedničkim dogovorom učenici, njihovi roditelji i suradnici, odlučili su postaviti još jednu, posebnu veću premijeru za sve zainteresirane koja bi trebala biti uskoro



RIJEKA Riječki projekt Star wheels, u kojem učenici s teškoćama Ekonomske škole Mije Mirkovića u Rijeci kroz radionicu stvaraju film u kojem režiraju i glume dočekao je svoj novi nastavak.


Na svojevrsnoj pretpremijeri Udruga Spirit provjerila je što o finalnom produktu, kratkom ali sadržajnom filmu od 15-tak minuta, misle sudionici, njihovi roditelji i profesori koji su surađivali na filmu.


Iako je priredba bila zatvorenog tipa, glas o novom filmu brzo se pronio pa se tražila “karta više”, jer mnoge je zanimalo kako izgleda nastavak Star wheelsa. Podsjetimo, prvi Star Wheels vidjela je brojna filmska publika u već nekoliko gradova kroz sustav festivala Uhvati film, ali i publika u Kotoru na nedavnom Festivalu.




Vrijedi zabilježiti da bez velike pompe filmić ima i više od tisuću pogleda na YouTubeu. Pa, kakav je onda nastavak, pitali smo prisutne?


Svi redom složili su se da je izuzetan trud ekipe i mladih glumaca rezultirao jako zanimljivim uratkom, puno kvalitetnijim od uvjeta u kojima je nastao. Ne zaboravimo, ovo je plod radionice, a ne pravog filmskog seta.


Zajedničkim dogovorom učenici, njihovi roditelji i suradnici, odlučili su postaviti još jednu, posebnu veću premijeru za sve zainteresirane koja bi trebala biti uskoro, a mladi glumci već zazivaju nastavak filma.


Želite li više saznati o tome posjetite stranicu Udruge Spirit, gdje možete i sudjelovati u projektu na razne načine.



O čemu je zapravo riječ u filmu?


Vanzemaljci žive na našoj planeti, ali s obzirom na to da im birokracija ometa normalan život prisiljeni su potražiti pogodniju planetu. Pri tome se sukobljavaju sa silama zla, koje naravno pobjeđuju, zahvaljujući čvrstom prijateljstvu članove ekipe.


Ima tu i akcije, specijalnih efekata, ljubavnih priča i sve što treba jedan dobar film. Ima čak i vlastitu glazbu. Da ekipa Star wheelsa misli ozbiljno pokazuje i sva sila popratnih stvarčica koje možete nabaviti, a imaju logo tog filma, majice, kapice, čak i šalice, kalendari i drugo, čekaju vas da ih preuzmete za uspomenu.


Pravi Hollywood usred Rijeke, zajedno sa gostima iz svemira! Primjer kako i jednostavne stvari mogu biti zanimljive i dobre ako imaju ono potrebno – dušu.


Prvi Star Wheels, od kojeg je sve krenulo pogledajte ispod: