Smrad s Marišćine

Mještani Viškova traže razgovor s ministrom zaštite okoliša: Zahtijevaju zatvaranje Marišćine

Hina

Marina Gratton Gulin / Foto Marko Gracin

Marina Gratton Gulin / Foto Marko Gracin

Kao mještani možemo doći i na Markov trg s transparentima, rekla je Marina Gratton Gulin



VIŠKOVO Tridesetak stanovnika općine Viškovo okupilo se u petak na parkiralištu u tom mjestu, prosvjedujući protiv načina rada Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina, te je dogovoreno da se zatraži primanje kod ministra zaštite okoliša i energetike.


Skup je bio organiziran s ciljem dogovora oko daljnjih aktivnosti, jer su prosvjednici nezadovoljni time što se njihovi zahtjevi dosad nisu uvažavali. Osnovni zahtjev i dalje ostaje bezuvjetno zatvaranje ŽCGO Marišćina.


Kako je izložila jedna od mještanki Marina Gratton Gulin, jedini preostali potez je zahtjev za razgovorom s nadležnim ministrom.




Predložila je da na razgovoru sudjeluju predstavnici stanovnika, ekološke udruge Krizni eko stožer Marišćina i političke stranke Most nezavisnih lista, i to zato, kako je obrazložila, jer su jedino predstavnici te stranke na sjednici Županijske skupštine dosljedno govorili o problemima Marišćine te su prihvaćanje prijedloga županijskog proračuna za 2019. godinu uvjetovali zatvaranjem Marišćine.


Kao mještani možemo doći i na Markov trg s transparentima, rekla je. Istaknula je da više ne očekuju pomoć od načelnice Općine Viškovo Sanje Udović te da bi je ubuduće trebali ignorirati.


Stanovnici Viškova koji prosvjeduju upozoravaju na po zdravlje štetne emisije plinova s Marišćine i neizdrživ smrad koji dopire u okolna naselja.