Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
20. srpnja 2019.
Riječani potpisivali za referendum

foto/video Miočić Stošić: Ne nasjedati HDZ-ovoj kampanji za mirovinski sustav

Marin Miošić Stošić podržava referendum / Snimio Vedran KARUZA
Marin Miošić Stošić podržava referendum / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 9. svibanj 2019. u 22:48 2019-05-09T22:48:52+02:00

Ministar Pavić i ostali u Vladi ne govore istinu o mirovinama, ni sadašnjim, niti budućima. Ne znaju raspolagati sredstvima u mirovinskim fondovima sada, a, s druge strane, ne govore istinu o načinu ozdravljenja fonda, poručio je Miočić Stošić

RIJEKA Riječani se nisu odazvali današnjem prosvjedu riječkog aktivista Marina Miočića Stošića ispred Radija Rijeka, gdje se već danima sakupljaju potpisi za referendum »67 je previše«.

No, dok su Riječani i danas, bez dolaska na prosvjed, stavljali svoj potpis za referendum, Marin Miočić Stošić obratio se građanima putem megafona, poručujući im da ne nasjedaju na HDZ-ovu kampanju za novi mirovinski sustav, već da se priključe sindikalnoj inicijativi.

– Ministar Pavić i ostali u Vladi ne govore istinu o mirovinama, ni sadašnjim, niti budućima. Ne znaju raspolagati sredstvima u mirovinskim fondovima sada, a, s druge strane, ne govore istinu o načinu ozdravljenja fonda, poručio je Miočić Stošić, ustvrdivši da je rješenje u punoj zaposlenosti, u oduzimanju svih privilegiranih mirovina političkoj eliti i lažnim braniteljima i u puno kvalitetnijoj organizaciji radnih procesa, zaštiti na radu, većim plaćama i manjem presingu poslodavaca nad radnicima.

G95VK11
Marin Miočić Stošić podržao referendum '67 je previše' / Snimio Vedran KARUZA

– Sve su to načini da čovjek izdrži kompletni radni vijek na svom radnom mjestu. U ovu problematiku spada i demografska politika jer bi se zaustavljanjem odlaska najkvalitetnije radne snage značajno poboljšalo stanje i u radnim procesima, i u domeni rada. Dapače, što ljudi budu kraće radili, otvarat će radna mjesta novim mladim stručnjacima, poručio je Miočić Stošić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka