Dva kinološka dana

Međunarodna izložba CACIB: Na Zametu će za vikend prodefilirati 1.700 pasa

Ljiljana Hlača

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Na izložbi CACIB predstavit će se izlagači koji dolaze iz čak 23 zemlje – najviše će ipak biti Talijana, ali puno je i domaćih vlasnika pasa



RIJEKA Sportski kinološki klub Rijeka u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke ponovno organizira Međunarodnu izložbu pasa CACIB koja će se održati ovog vikenda 25. i 26. veljače u Centru Zamet i na trgu ispred Centra, najavili su jučer organizatori.


U dva izložbena dana na ovoj riječkoj izložbi prodefilirat će 1.700 pasa, a njih će ocjenjivati istaknuti međunarodni kinološki suci koji za ovu prigodu dolaze iz SAD-a, Velike Britanije, Irske, Finske, Belgije, Danske, Njemačke, Italije, Norveške, Španjolske i Hrvatske. Ovo je prilika da posjetitelji vide i neke rijetke pasmine poput otterhounda (vidraš), porculanskog goniča ili majmunskog pinčera.


Službeno otvorenje izložbe bit će u subotu s početkom u 9.30 sati, a najbolji dio manifestacije je događaj »Best in show« koji je pripremljen i za subotu i za nedjelju, a koji počinje u 15 sati, a traje do 17. Cijena ulaznice je 10 kuna, a ulaz za djecu je besplatan. Prihod prikupljen od ulaznica odlazi Udruzi »Veliko srce, malom srcu«, a riječ je humanitarnoj organizaciji liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.




– Na izložbi će se predstaviti izlagači pasa koji dolaze iz čak 23 zemlje, a najviše će biti Talijana, zatim su domaći vlasnici pasa, dolaze nam Slovenci, pa Austrijanci, Francuzi. Vrlo je lijepo vidjeti da su ovakvi događaji magnet za vlasnike pasa, da su naše izložbe prepoznate zbog kvalitetnih sudaca, a sve to utječe i na turističku popunjenost i prezentaciju Rijeke kao destinacije koja voli životinje, istakla je Mirjana Krstić Arbanas, dopredsjednica Sportskog kinološkog kluba Rijeka.


Ove godine će se na Međunarodnoj izložbi 25. veljače dodjeljivati kvalifikacija za Cruft’s. Naime, psi koji osvoje takvu kvalifikaciju imat će pravo sudjelovanja na najvećoj izložbi na svijetu koja se održava u Velikoj Britaniji, u Birminghamu.