Presica Riječkog karnevala

Maškarana Rijeka spremna za mjesec šušura

Slavica Mrkić Modrić

Ines Boban Štiglić, Vili Stojšić i Iva Sušlić / Snimio Marko GRACIN

Ines Boban Štiglić, Vili Stojšić i Iva Sušlić / Snimio Marko GRACIN

Već sutra uvečer svi oni koji vole pusni tanci mogu krenuti put Pašca. Koncertni maškarani tipovi mogu krenuti put Export Delte, gdje se od ove subote odvijaju Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom. Za one sklone karnevalu u kazalištu, rekla je Ines Boban Štiglić, iz Turističke zajednica, HNK Ivana pl. Zajca opet nudi »Kazališni vrtuljak«.



RIJEKA Idućih dana u maškaranoj Rijeci bit će šušur. Već sutra uvečer svi oni koji vole pusni tanci mogu krenuti put Pašca jer već godinama Paščani pod maskom plešu petkom doma, a subotom gdje stignu.


Vili Stojšić iz Mesopusne kumpanije Pašac, garantira dobru zabavu, a vrata pašačkog Doma otvaraju se u 21 sat. Oni koji ne stignu u Pašac, večer kasnije mogu se rasplesati u zametskom Domu. I za ti tanci već godinama kažu – bolje j’ teško nać.


Koncertni maškarani tipovi mogu krenuti put Export Delte, gdje se od ove subote odvijaju Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom. Što nas sve tamo očekuje, na današnjoj presici Riječkog karnevala ispričala je Iva Sušlić iz agencije Promocija.





Maškarani tanci u Zajednici Talijana, odnosno u Circolu počet će ove nedjelje u 18 sati, i to maškaranim plesom za djecu. Dječju redutu ponovit će i u nedjelju 10. veljače, a Izložbu »Srebrni pir: naših prvih 25 godina« u subotu 16. veljače u 19 sati. Iste večeri upriličit će i bal pod maskama uz grupu »Muja Folk« iz Muggie. U subotu 23. veljače slijedi maškarani ples s tombolom uz grupu »Pešekani«, a sve će završiti plesom i grupom »Melange« u subotu, 2. ožujka.



– Prvi na pozornicu izlaze Aurora i Ivan Zak, 2. veljače. Popularna Jelena Rozga i Grooversi na redu su 9. veljače, zatim 16. veljače nastupa uvijek dobro raspoloženi Jole i Trio Cukar i Cafee, a 23. veljače slijedi veliki Carnival DJ Session 2019. Večer prije velike završnice Karnevala, 2. ožujka, u Export Delti nastupa Mate Bulić i Aurora, a na sam dan Međunarodne karnevalske povorke 3. ožujka održat će se i velika završna karnevalska zabava uz Trio Cukar i Cafee i Auroru. Svi programi počinju u 21 sat. Ulaz na Carnival DJ Session i završnu zabavu je besplatan, a ulaznice za koncerte Ivana Zaka i Auroru (25 kuna pretprodaja ili 35 kuna na dan koncerta), Jelenu Rozgu i Grooverse (30 kuna pretprodaja ili 40 kuna na dan koncerta), Jole i Trio Cukar i Cafee ( 40 kuna pretprodaja ili 50 kuna na dan koncerta) i koncert Mate Bulića i Aurore (40 kuna pretprodaja ili 50 kuna na dan koncerta) mogu se kupiti u karnevalskoj kućici na Korzu, u Dallas Music Shopu i na ulazu u Export Deltu na dane koncerata.


Za one sklone karnevalu u kazalištu, rekla je Ines Boban Štiglić, iz Turističke zajednica, HNK Ivana pl. Zajca opet nudi »Kazališni vrtuljak«.


– Kao novitet i zanimljivost istaknula bih manifestaciju »Karneval u tunelima«. To znači da će se od ove subote pa svake do kraja karnevala u »podzemlju« od 22 sata do jutra odvijati raznorazne zabave – Disco žurka, Das tunnelprojekt 3.30 & Rijeka roka, Prljavi ples u tunelima 80’s, Karnevalski trash štala 90’s… Sve u organizaciji Kulture d.o.o., rekla je Boban Štiglić.