Nova manifestacija

“Ma, ča su si gore?”: Bogat program “Uskrsa u Kostreni” i lijepo vrijeme namamili Kostrenjane i njihove goste

Barbara Čalušić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ



KOSTRENA Fritaja od šparuga, pa fritaja od 15 vrsta gljiva, lešada od janjetine, pogače, organska gastronomija i tržnica ekoloških proizvoda, likovne radionice za djecu i uskrsna jaja posvuda… Ovo su ukratko sastojci koji bi mogli opisati prvo izdanje “Uskrsa u Kostreni” koje je danas održano na jednoj od najljepših lokacija u Kostreni, terasi Narodne čitaonice u Svetoj Luciji. 


Ne, Uskrs u Kostrenu ne dolazi tjedan ranije, nego je Turistička zajednica Kostrene osmislila i realizirala novo događanje kojim želi podsjetiti na okuse i običaje vezane uz najveći kršćanski blagdan u Primorju.



Prekrasan sunčan proljetni dan za sve, a za neke povratak s mise s maslinovim grančicama na kojoj su obilježili blagdan Cvjetnice, koja osim što uvodi u Veliki tjedan, još jednom podsjeća kako istinsku slavu prati i pokora, pokazao se kao pravi mamac za Kostrenjane i njihove goste koji su istražili tradiciju Uskrsa u Kostreni.




Koliko ih je bilo, može posvjedočiti i pitanje koje se na jutarnjoj kavi često čulo u kostrenskim kafićima: “Ma, ča su si gore?”