Fotosession na plaži Brajdica

MORSKI PAS Lajavci u objektivu Petra Fabijana

Ljiljana Hlača

Smiješak! / Snimio Vedran KARUZA

Smiješak! / Snimio Vedran KARUZA

Kućni ljubimci opet su bile glavne zvijezde fotosessiona Morski pas 2017. godine – koja se održava po šest put.  Ovo je bila prilika da se vlasnicima pasa omogući da dobiju profesionalnu fotografiju svog ljubimca, ali i pomognu riječkoj udruzi za zaštitu životinja Traži se prijatelj



RIJEKA  Svi oni koji su htjeli  »profi« fotografiju svojeg »lajavca« kako se kupa, skače ili možda roni – i ove su godine došli na svoje jer je održana već tradicionalna humanitarna akcija Udruge Traži se prijatelj, naziva Morski pas 2017. godine, čiji je idejni inicijator riječki fotograf, ljubitelj malenih lajavca Petar Fabijan. Kako Pero malene dlakavce »hvata« profi  opremom – ove su fotografije posebne i jedinstvene.


Odaziv na ovu manifestaciju uvijek je dobar, a Morski pas postaje nezaobilazna tradicija svih onih koji osim vrhunske zabave i opuštanja, žele učiniti pritom i hvalevrijedno djelo, dajući šansu nekim drugim ljubimcima koji nemaju tu sreću da im se pomogne. Jer sredstva od kotizacije odlazi za skrb napuštenih životinja spomenute Udruge.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA





– Morski pas je svaki onaj četveronožac koji roni i pliva, a oni koji i nisu baš od mora su dobrodošli. Za takve smo pripremili loptice, plišane igračke. No, mislim da su psi dobro istrenirani – jer su se neki kupajući cijelo ljeto na ovoj plaži itekako dobro uvježbali, rekao nam je riječki fotograf.


Pravo na fotkanje ostvarilo se kotizacijom od  35 kuna, a ovog puta fotke će biti dostupne online od utorka. Jedino što sudionici moraju napraviti jest »lajkati« Facebook stranicu Petra Fabijana.


– Ove godine smo odlučili malo pojednostaviti proces dolaska do fotografije, pa smo se odlučili na ovu varijantu. A osim toga mnogi vlasnici žele imati morsku fotku u digitalnom obliku te je i »šerati« ako treba, objašnjava naš sugovornik.


Svi sudionici ovog snimanja tijekom događaja rad Udruge mogli su podržati kupnjom tombole te osvojiti vrijedne nagrade za njihove ljubimce, ali i sebe ili kupiti po koji ukrasni predmet kao što su to bili – bookmarkeri, šalice, majice sa zanimljivim porukama i slično.