Reagirali na ministra

Lista za Rijeku oplela po Butkoviću: HDZ nastavlja s vođenjem nakaradne politike prema Rijeci

Sanja Gašpert

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Što reći na ovakve izjave jednog ministra, čovjeka iz našeg kraja koji valjda smatra da građani Kvarnera, odakle je i on, moraju plaćati mostarine, tunelarine, dok, primjerice, građani Imotske krajine ili Trogira i Čiova, građani Zadarske i Šibenske županije ne moraju plaćati ni jedan od ovih nameta, pita Predrag Miletić



RIJEKA  Lista za Rijeku reagirala je na izjave ministra prometa Olega Butkovića oko naplate krčkog mosta.


– Što reći na ovakve izjave jednog ministra, čovjeka iz našeg kraja koji valjda smatra da građani Kvarnera, odakle je i on, moraju plaćati mostarine, tunelarine, dok, primjerice, građani Imotske krajine ili Trogira i Čiova, građani Zadarske i Šibenske županije ne moraju plaćati ni jedan od ovih nameta? Što reći s obzirom na najavu da će »supermost« kopno – Pelješac također biti »mukte«, unatoč tome što će biti puno duži od Krčkog mosta?, piše u reagiranju na izjave Olega Butkovića Predrag Miletić, tajnik Liste za Rijeku. 


Nadalje, pita se Miletić, što reći na brigu za demografsku situaciju Dalmatinske zagore i Imotske krajine, koja se po Butkoviću ne može uspoređivati s Krkom i Kvarnerom, a s obzirom na to da naš kraj umjesto smanjenja broja stanovnika, po Butkoviću doživljava demografsku renesansu?




–  Što reći o ministru koji ništa ne čini na najvažnijim prometnim problemima ove države, modernizaciji riječke pruge, ravničarske pruge, spojnoj cesti riječke luke D-403 ili nastavku gradnje autoceste Rijeka – Žuta Lokva? Butković zasigurno spada u one ministre i dužnosnike iz Rijeke i Kvarnera koji se trude ništa ne učiniti za svoj kraj, s time da je Butković otišao i korak dalje. On je javno izjavio da ne mogu sve regije u Hrvatskoj biti ravnopravne.


Izjave ministra Butkovića da je Svjetska banka dala zeleno svjetlo za ukidanje tunelarine za tunel Sv. Ilija su smiješne, jer je jasno  da je tunelarina ukinuta radi HDZ-ovih stranačkih potreba, HDZ-ovih birača. HDZ nastavlja s vođenjem nakaradne politike prema Rijeci i riječkoj regiji – piše Miletić.