Vau, vau Rijeko

Lajava zabava pod kišnim kapima

Ljiljana Hlača

Sudionici izložbe bili su podijeljeni u nekoliko grupa – štenci, mali psi, srednji psi, veliki psi te se na kraju birao i naj talent



RIJEKA Unatoč promjenjivom vremenu, jučer je na mostu kod Hotela Continental ipak održana peta jubilarna revija pasa »Vau, vau Rijeko« koju je organizirao Malinois klub Kvarner. Izložba je privukla stotinjak malenih četveronožaca koji su osim iz Rijeke, za tu priliku s vlasnicima došli iz Varaždina, Zagreba, BiH, a stručni žiri – pod kišnim kapima – ocjenjivao je šarm, skladnost i originalnost.


Sudionici izložbe bili su podijeljeni u nekoliko grupa – štenci, mali psi, srednji psi, veliki psi te se na kraju birao i naj talent. Izložbu su podržali razni sponzori, a svaki sudionik je dobio dar dobrodošlice koji se sastojao od zdjelica za vodu, promo materijala Kluba, lopatica za čišćenje izmeta i drugo. U sklopu edukativnog dijela ovog susreta javnosti se predstavila Udruga Krijesnica iz Zagreba, koja pomaže djeci i roditeljima suočenim s malignim oboljenjima te je tom prilikom ukazala na važnost pasa kao važnog rehabilitatora kod takvih oboljenja. 


– Posebnost ove izložbe za razliku od »pravih« kinoloških susreta jest taj što na njoj mogu sudjelovati mješanci, križanci, sve pasmine. A to je za njihove vlasnike itekako važno. Jer svaki ljubimac zapravo iziskuje svakodnevnu brigu, njegu i trud. Nadalje, iako najbolji dobivaju nagrade – cilj manifestacije »Vau, vau« zapravo je zabava, druženje, edukacija s humanitarnim predznakom, rekla nam je tom prilikom predsjednica Malinois kluba Kvarner Sandra Mladenić Gašparac. 





Kotizacija za sudjelovanje za »Vau, vau« iznosila je 40 kuna, a dio prihoda od revije bit će doniran udrugama koje skrpe o nezbrinutim psima i mačkama, dok će se dio utrošiti za nabavku agility opreme i razvoju agility sporta u našoj Županiji. Klub za tu prigodu već ima zemljište na području Donjeg Jelenja, no prostorna dokumentacija tog područja još ne dozvoljava da agility sport doživi pravu renesansu.