Počinju radovi

Krešimirovom se od danas vozi uz novu regulaciju: Gužvi zasad nema, ali jedna je stvar ipak problematična

P. N.

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić



U centru Rijeke danas je postavljena dugo najavljivana nova prometna regulacija. Trasa odvijanja radova u prvoj fazi obuhvaća dva južna prometna traka Krešimirove i proteže se od raskrižja s ulicom Blaža Polića, kod Indexa, do raskrižja s Ulicom Milutina Barača na Mlaki. Započet će istodobno iz dvije točke, od Indexa prema zapadu, te od raskrižja kod Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, odakle će se krenuti u oba smjera, prema raskrižju s Baračevom, te na istok prema Željezničkom kolodvoru.


Na toj dionici promet se dvosmjerno na dva sjeverna prometna traka. Radi održavanja minimalne protočnosti prometa, novom regulacijom  na većini raskrižja bit će zabrana je skretanja ulijevo.


Jutros smo se provezli cijelom dionicom. Na pretjerane gužve nismo naišli, ali prije svega zbog toga što je velik dio Riječana povezao blagdane i otišao na odmor van grada. Pravu “sliku” moći ćemo vidjeti tek od srijede.




Ono što smo vidjeli – dvije trake kojima se sada prometuje, prilično su uske, pa vozila nerijetko prelaze “žutu crtu” i dovode sebe i druge u potencijalno opasne situacije. Također, valja naglasiti da od sutra na snagu stupa i potpuna zabrana parkiranja na 550 metara dugoj dionici koja ide pored bolnice. Danas su automobili još parkirani na pločniku, ali od sutra to više neće biti moguće.


Foto Ivica Tomić


Foto Ivica Tomić



Vozačima se savjetuje korištenje obilaznih prometnih pravaca, a iz Gradskog prometnog centra ih pozivaju na oprez i strpljenje.


Radovi, ukupne vrijednosti gotovo 35 milijuna kuna, osim obnove kolnika u Krešimirovoj, obuhvaćaju i izgradnju novog kolektora otpadnih voda, vodovodne mreže i druge infrastrukture, na potezu dugom gotovo kilometar, a zajednički ih financiraju Hrvatske ceste, KD Vodovod i kanalizacija, Hrvatske vode i Grad Rijeka.