Raspored za studeni

Kreativne radionice u riječkom Migotinu: Počela izrada božićnih ukrasa, ali to nije sve

K. B.

Za sudjelovanje na radionicama je potrebno prijaviti se putem Facebooka (@migotinknjizara), mailom [email protected] ili pozivom na 051 371 573



I u studenom knjižara Migotin što se nalazi u ulici Janeza Trdine 3a u Rijeci organizira kreativne readionice na kojima uz pomoć voditeljice Katarine Kalčić možete naučiti nove kreativne tehnike, zabaviti se i napraviti nešto lijepo za sebe ili poklon za dragu osobu. Za sudjelovanje na radionicama je potrebno prijaviti se putem Facebooka (@migotinknjizara), mailom [email protected] ili pozivom na 051 371 573.


Ponedjeljak, 7.11. od 16-18 sati MOOSGUMMI VILENJAK – KUGLAIzrađuje se kuglu za bor u obliku veselog vilenjaka. Naučite kako se modelira moosgummi, kako se kroji i lijepi. Radit će se i glitter božićna zvijezdu uz pomoć termo kalupa, također ukras za bor. Srijeda, 9.11. od 16-18 satiMIX MEDIA NA PLATNUNa slikarskom platnu koristi se više tehnika, a decoupage je središnji motiv. Igra strukturnim pastama, pečatima, akrilima, sprejevima. Ponedjeljak, 14.11. od 16-18 satiKUĆA CRIJEP Kreativci će sami modelirati prozore, vrata, grilje, krov…, od mase za modeliranje. Zatim će raditi fasadu i efekt kamenog zida. Boja se akrilnim bojama. Srijeda, 16.11. od 16-18 satiOSLIKAVANJE TEKSTILA – POKLON VREĆICEIzrađuju se posebne vrećice za poklone, za butelje vina…, kako biste spremni dočekali blagdane. Vrećice su od žutice, oslikavaju se bojama za tekstil. Koriste se šablone, konture, flomasteri. Za najmlađe se radi i čizma za Sv. Nikolu, u kombinaciji jute i žutice. Na juti se radi i decoupage tehnika. Subota, 19.11. od 10-13 satiFILCANJERadionica za sve – s i bez iskustva u filcanju! Kratko će se upoznati s vunom i tehnikom mokrog filcanja. Radi se mokro filcane kuglice, ravna špaga, a sve se primjenjuje u izradi cvijetova. Na radionicu, je potrebno donijeti ručnik. Ponedjeljak, 21.11. od 16-18 satiKARMENOvo je radionica puna energije, dobrih vibracija i kreative! Na velikom platnu, 30 X 60 cm, pastama se radi silueta žene u balskoj haljini. Na ovoj radionici, nema salveta ni rižinog papira, ali zato ima puno akrila, rada sa špatulama, strukturne paste, šablona i patina. Koriste se i silikonski pečati.
Sospeso trasparente


Sospeso trasparente


Srijeda 23.11. od 16-18 satiSOSPESO TRASPARENTESospeso se opet vraća! Na stiropornoj kugli radi se 3D božićna zvijezda, sospeso trasparente tehnikom. Dio cvijeta bit će “zaleđen”, neka zasvjetluca inje, jer zima dolazi. Listovi se rade od jute.


Ponedjeljak, 28.11. od 16-18 satiANĐELIĆAnđelića od medijapana bojat će se akrilnim bojama, po želji. U skladu s haljinicom, dobit će frizuru od vune sa sjajnim nitima. Krila se oblažu zlatnim listićima. Srijeda, 30.11. od 16-18 satiBOŽIĆNA ŠKOLSKA PLOČAZa svoje ukućane, na ovoj radionici izradite ploču po kojoj možete pisati kredom i obavještavati ih koje kolačiće spremate! Na drvenoj dasci radit će se efekt školske ploče. Okvir će se ukrašavati akrilnim bojama po želji, u shabby chic stilu. Na ploču ćete dodati i ukras od filca. Da, da, da, sami ćete raditi ružice i listiće od filca.