Dvodnevni festival

Kostrena Happy Days: Atraktivna nova manifestacija s bogatim programom

Barbara Čalušić

Foto: Ivica TOMIĆ

Foto: Ivica TOMIĆ

Različite kostrenske lokacije postat će pozornice na otvorenom na kojima će se uz koncerte, održavati izložbe, radionice za djecu i odrasle, brojni sportski i kreativni programi



Kostrenska manifestacija Kostrena Happy Days zahvaljujući atraktivnom programu već danas bi trebala privući brojne ljubitelje glazbe. Ljetni solsticij i Svjetski dan glazbe, Kostrena će obilježiti međunarodnim glazbenim festivalom u čast pomorcima i moru, organizirajući koncerte raznovrsnih glazbenih žanrova s različitih krajeva svijeta.


Zanimljivi izvođači kao što su Franco Morone & Raffaella Luna, Anita Camarella & Davide Facchini, Tinsagu Project (Japan/Italija), Kelpie (Škotska/ Norveška) i Damir Halilić Hal. Koncerti će se održavati na terasi Diving centra u Kostreni, a ulaz je slobodan na sva događanja koja će odvijati danas i sutra.


Kako je naglašeno na jučerašnjoj konferenciji za novinare tijekom dvodnevnog festivala, različite lokacije postat će pozornice na otvorenom na kojima će se uz koncerte, održavati izložbe, radionice za djecu i odrasle, brojni sportski i kreativni programi. Jedan od zanimljivijih programa bit će priča o »Kostrenskim počivalima«, Katarine Mažuran Jurešić kod jednog od najbolje očuvanih počivala u neposrednoj blizini murala »Put mora«, uz nastup operne solistice Vanje Zelčić i maestra Igora Vlajnića.




Turistička zajednica Općine Kostrena glavni je organizator ove manifestacije. Direktorica Turističke zajednice Sandra Svetić predstavila je program Kostrena Happy Days i istaknula važnost kvalitetnih programa u brendiranju destinacije.


– Za razvoj turističke destinacije nije dovoljno samo podignuti kvalitetu i atraktivnost smještajnih kapaciteta. Potrebno je pružiti originalna i prepoznatljiva događanja kao što je ovo pred nama, koje će, sigurna sam, privući u Kostrenu brojne posjetitelje i ljubitelje glazbe, kazala je Svetić.


Općina Kostrena suorganizator je i pokrovitelj svih kostrenskih manifestacija. Novoizabrani načelnik Općine Kostrena, Dražen Vranić rekao je da će Općina i nadalje još aktivnije ulagati u turistički razvoj Kostrene za koju smatra da posjeduje velik, neiskorišten turistički potencijal.


I ovaj put se kao sponzor uključila INA koja je također prepoznala vrijednost Kostrena Happy Daysa.


– INA je svjesna važnosti ulaganja u zajednicu u kojoj posluje te je od svog osnutka aktivno uključena u različite aktivnosti koje doprinose kvaliteti života Kostrene i njezinom turističkom i kulturnom razvoju, budući da se ovdje nalazi naša rafinerija.


Posebno me raduje činjenica da će kostrenske plaže sezonu započeti uređene i nasipane novim šljunkom, oko čega se INA angažirala kao što je i dogovoreno, rekao je Erkki Ranta, direktor Rafinerije nafte Rijeka.