Župan komentirao poruke iz centrale

Komadina odgovara Ibleru: “Ja sigurno ne varam birače, prioritet mi je odraditi posao u Županiji do kraja”

Tihana Tomičić

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

"Funkcija župana jest nespojiva sa zastupničkom, i ja po sili zakona ne bih ni mogao konzumirati zastupnički mandat. Dakle, ili mogu voditi listu ili ništa, jer ja građane sigurno neću varati tražeći njihove preferencijske glasove za posao u Saboru koji onda neću raditi. Moj je prioritet odraditi posao u Županiji do kraja i dobiti još jedne izbore u PGŽ", rekao je Komadina



RIJEKA Predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina još jednom je komentirao poruke iz centrale na Ibleru o tome da je funkcija župana zakonski nespojiva s dužnošću saborskog zastupnika, te da samim time on ne može biti na listi za Sabor na parlamentarnim izborima u rujnu. 


– To je tema samo zahvaljujući vašim novinarskim pitanjima, za mene je ona završena. Naime, funkcija župana jest nespojiva sa zastupničkom, i ja po sili zakona ne bih ni mogao konzumirati zastupnički mandat. Dakle, ili mogu voditi listu ili ništa, jer ja građane sigurno neću varati tražeći njihove preferencijske glasove za posao u Saboru koji onda neću raditi. Moj je prioritet odraditi posao u Županiji do kraja i dobiti još jedne izbore u PGŽ. A naravno da ću kao čelnik županijske organizacije odraditi posao u kampanji za svoju stranku, koja mora u svakoj izbornoj jedinici dobiti bar jedan mandat više kako bi mirno zatvorila novu vladu lijevog centra, rekao je Komadina.