Plivački maraton

Koga briga? Puno njih! Podršku riječkim humanitarcima dao i poznati srbijanski glumac Sergej Trifunović

Edi Prodan

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Na maratonu je nastupilo 106 plivača koji su svi isplivali dionicu od Bivija do Kantride, a potom je akcija udruge »Koga briga«, organizirana s ciljem prikupljanja pomoći za 42 djece čije obitelji žive u teškim materijalnim uvjetima, okončana uz druženje i zabavu u »Morskom prascu«



RIJEKA Drugi dio 4. izdanja akcije koju tradicionalno organizira Udruga »Koga briga« jučer je na jedan impresivan način završio na Kantridi, na plaži ispred beach bara »Morski prasac«. Ove je godine cjelokupno događanje bilo posvećeno akciji »Moje mjesto pod suncem« o kojoj skrbe riječke udruge »Šarolija« i »Centar za kulturu dijaloga«. Humanitarni polumaraton »S prasca na prasca«, kao i kuhanje brudeta koje je na istom mjestu, plaži Kantrida, imalo jako korisni učinak, uspjeli su u nakani da se skupi prijeko potrebna pomoć za 42 djece čije obitelji žive u izuzetno teškim materijalnim uvjetima.


Na maratonu je nastupilo 106 plivača koji su svi, brzinom koja je ovisila o njihovim mogućnostima, kondiciji ili utreniranosti, isplivali dionicu od Bivija do Kantride. Prvi su na cilj izašli Damjan Gardašanić i Meri Mataja, dok su poseban aplauz nekoliko stotina okupljenih na »Morskom prascu« svakako zaslužili i najmlađa sudionica polumaratona Ana Bobanović te onaj najstariji, Pavao Kombol.


Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj





Posebna zanimljivost ovogodišnjeg »Koga briga« susreta je činjenica da je u svom četvrtom izdanju dobio – međunarodni karakter. U akciji su naime sudjelovali i članovi beogradske fondacije »Podrži život« koju je osnovao poznati srbijanski glumac Sergej Trifunović.


Uspjeh ovogodišnje akcije, osim činjenice da je imala dva vrlo zanimljiva i sadržajna dijela, ima se zahvaliti i nizu dodatnih sadržaja koji su itekako bili učinkoviti po pitanju privlačenja posjetitelja na Kantridu. I jučer se humanitarno kuhalo, pripremalo se tradicionalna primorska jela srdelice i maneštru, dok je posebna atrakcija bilo natjecanje u ženskom potezanju konopa. Najbolje su bile ženske članice poznate ekipe »Torpedo runners« s dodatkom u nazivu »Ćufte«.


Sponzor drugog dijela akcije »Koga briga za Moje mjesto pod suncem« bio je Dechatlon, a nizom svojih proizvoda značajno je pomogla i Mesnica Čučković iz Marinići.


Svakako, nezaobilazno je istaknuti i Damira Čargonju Čarlija koji je tradicionalno najveći suporter Udruge »Koga briga«. S obzirom na ono što se događalo u zadnjih 48 sati na Kantridi, s pravom se može ustvrditi da je i njegov projekt Europski kvartovi kulture zaživio u punoj snazi. Naravno kraj priče, u istom emocionalnom tonu završili su nadahnutom svirkom pratitelji brojnih humanitarnih događanja – »Kantridersi«.