Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Okupljanje u katedrali sv. Vida

Katehetski dan vjeroučitelja Riječke nadbiskupije

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva
Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 27. kolovoz 2018. u 18:27 2018-08-27T18:27:05+02:00

U katedrali sv. Vida, tijekom svečane mise koju je predvodio riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup je trideset i jednome od njih uručio kanonski mandat za vjeroučiteljski rad u školama ili odgojiteljski u dječjim vrtićima

RIJEKA Vjeroučitelji/ce i odgojitelji/ce u vjeri na području Riječke nadbiskupije okupili su se uoči početka nove školske godine na svom tradicionalnom Katehetskom danu.

U katedrali sv. Vida, tijekom svečane mise koju je predvodio riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup je trideset i jednome od njih uručio kanonski mandat za vjeroučiteljski rad u školama ili odgojiteljski u dječjim vrtićima.

Šestero vjeroučitelja je primilo trajni kanonski mandat za rad u školi, 24 ih je primilo privremeni kanonski mandat, a jedna odgojiteljica u vjeri je primila privremeni kanonski mandat za rad u dječjem vrtiću.

Okupljene su na početku susreta pozdravili prof. Ksenija Rukavina Kovačević, predstojnica Katehetskog ureda i mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup. Prema riječima predstojnice Rukavina Kovačević u novoj školskoj godini se pred vjeroučiteljima nalaze dva velika izazova.

Prvi je završetak trogodišnjeg nadbiskupijskog projekta »Doprinos vjeronauka kulturno-povijesnoj i sakralnoj baštini grada Rijeke kao EPK 2020 i Riječke nadbiskupije« koji će biti u znaku izrade prvog školsko-vjeronaučnog priručnika za učenike u osnovnoj i srednjoj školi.

Drugi izazov je stručno osposobljavanje i provedba eksperimentalne faze nacionalne kurikularne reforme.

Predstojnica je u kontekstu govora o »Školi za život«, što je ujedno i cilj cjelokupne kurikularne reforme, poručila da upravo vjeronauk kao školski predmet ima sve sadržajne i programske predispozicije za osposobljavanje učenika »za život« i da se zato ne treba plašiti izazova koje donosi taj veliki nacionalni projekt

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.