Uspješna godina

Kastavci nagradili najbolje sportaše, Ćiro Blažević impresioniran kvalitetom i brojem mladih u sportu

Slavica Kleva

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ

Najuspješniji mladi sportaš je Dario Zorica iz Tenis kluba Kastav, najuspješnija mlada sportašica je Noeli Karlović iz Karate kluba Kastav, dok je najuspješniji sportski djelatnik Miran Lipovšćak, košarkaš i trener seniora KK Kastav



KASTAV – U prepunoj Školskoj sportskoj dvorani »Matija Katalinić« u Kastvu nagrađeni su najbolji sportaši i klubovi u 2019. godini.


Za najuspješnijeg sportaša izabran je Marin Mandekić iz Sportsko rekreacijskog kluba RIKA, sportaš koji se bavi trail trčanjem, a nastupa na ultra dugačkim trail utrkama. Kao dugogodišnji član Hrvatske trail reprezenatacije, kastavski poduzetnik je između inih uspjeha prvak Hrvatske u trailu na distanci od 110 km u sklopu utrke »100 milja Istre«, a koja je dio svjetskoga kupa. Nastupio je i na jednoj od najtežih trail utrka »50 milja Velebita« gdje je pobijedio, ali i popravio rekord staze za gotovo sat vremena.


Najuspješnijom sportašicom proglašena je srednjoškolka Adriana Ros koja u Karate klubu Kastav trenira punih deset godina, na državnom prvenstvu osvojila je 3. mjesto, a plasirajući se na balkanskom prvenstvu za kadete i juniore u ekipnom dijelu za reprezenatciju osvojila prvo mjesto.





Najuspješniji mladi sportaš je Dario Zorica iz Tenis kluba Kastav, najuspješnija mlada sportašica je Noeli Karlović iz Karate kluba Kastav, dok je najsupješniji sportski djelatnik Miran Lipovšćak, košarkaš i trener seniora KK Kastav, pa sukladno tomu, najuspješniji sportski klub je Košarkaški klub Kastav.


Priznanje dugogodišnjem sportskom djelatniku Feruču Škrobonji uručio je Bojan Marčić, predsjednik odbora za sport i tjelesnu kulturu.


Posebna priznanja uručena su bračnom paru Nives i Davoru Jelovica, koji je u boćanju ovjenčan mnogobrojnim medaljama i uspjesima. Posebno priznanje primio je Boćarski klub Vargon Rijeka i Domeniko Dubrović iz Tenis kluba Kvarner.


– Kastavska sportska dvorana je puna od 7 do 23 sata i to pokazuje da se sport u našem gradu živi čitav dan. Kastav nema puno profesionalnih sportaša i klubova, ali to je, na neki način, i naša prednost jer nas krasi zajedništvo, entuzijazam i želja za sportskim druženjem. Zaista cijelu našu sportsku priču nose ljudi koji daju sve od sebe, a na Gradu Kastvu je da im omogući što bolje uvjete za rad, obratio se gradonačelnik Matej Mostarac okupljenima.


Foto: D. ŠKOMRLJ


Foto: D. ŠKOMRLJ



Gosti kastavske sportske večeri bili su legenda hrvatskog nogometa, trener Miroslav Ćiro Blažević, sportaši Samir Barač, Marko Žunić i nogometaši NK Rijeke Momčilo Raspopović i Joao Escoval, program je vodio Extra Robi, a nastupili su D’Beni band i članice Gym Dancea.


– Lijepo se osjećam s vama, impresioniran sam koliko imate mladih koji se bave sportom. Kastavština daje osobito vitalne sportaše i čestitam vam na tomu, budite ponosni što toliko ulažete u sport, savjetujem roditeljima da ne odustaju jer će tako izbjeći anomalije koje prijete mladim ljudima, a impresioniran sam onim što sam vidio, kazao je Ćiro Blažević.