Fenomenalno

Kako je nevera iznad Kvarnera izgledala s Križišća? Priča Ilije Dadasovića

P. N.

Foto Ilija Dadasović

Foto Ilija Dadasović

Za dobar rezultat vrijedilo je otići i malo se smočiti, kaže Ilija Dadasović



RIJEKA Ovog je vikenda Rijeku i regiju zahvatila snažna promjena vremena. Sa sjeverozapada Europe spustila se hladna fonta, a kako su to bili i najavili iz Rimetea, sudar nadolazeće hladnoće i topline rezultirao je jačim nevremenima, uz vrlo obilne oborine. Jak vjetar, kiša, grmljavina, uz impresivnu pojavu munja znaju rezultirati spektakularnim fotografijama, a jednu takvu snimio je Ilija Dadasović, s pozicije iznad Križišća.


-Razmišljao sam već dugo vremena na koje se lokacije uputiti za vrijeme ovakvih nevremena i odlučio sam se za jedno jako zanimljivo mjesto. Moram priznati da mi je i zanimljivo i privlačno snimati što priroda radi… Otišao sam do Križišća, na jedan od vidikovaca s kojih se, kad je vrijeme lijepo, proteže pogled prema Učki, Rijeci, Opatiji, Cresu.


Od centra Križišća do lokacije s koje sam snimao treba nekih 15 minuta vožnje po bijeloj cesti Kad sam stigao, odmah sam postavio opremu. Prva munja je zasvijetlila i pojavila se na ekranu mog fotoaparata. Snimanje nije trajalo ni 10 minuta. Za dobar rezultat vrijedilo je otići i malo se smočiti. Snimio sam lijepih fotografija, a ovo je najbolja koju imam nevere iznad Kvarera. Nadam se da će biti još ovakvih pa i boljih, rekao je Ilija Dadasović.


Podaci o fotografiji:Fotoaparat: Canon 5dMKIIEkspozicija (brzina zatvarača): 21,0 secISO: 800ASADodatna oprema: Baterijska lampa, stativ, i daljinski + dobra voljaBlenda (otvor zaslona): f11Lokacija: Melnice,(Iznad Križišća)Vrijeme snimanja: 22:35Datum snimanja: 25.08.2018Autor fotografije : Ilija Dadasović