Primorsko-goranska županija

Kabinet župana: Brojni županijski projekti za bolju budućnost djece i mladih

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Jedan od općih zahtjeva koje je PGŽ ispunila, a kojim prednjači pred ostalima, jest broj gradova ili općina koji nose titulu „Grad ili općina-prijatelj djece“, piše u priopćenju



Primorsko-goranskoj županiji promišljanja o potrebnim koracima za stjecanje statusa županije-prijateljice djece pojavila su se još 2013. godine. ‘PGŽ je jedna od prvih koje su shvatile važnost donošenja plana i programa djelovanja po pitanju podržavanja razvoja djece i ostvarivanju dječjih prava. Nepunih pet godina kasnije, taj se trud isplatio jer je Primorsko-goranskoj županiji 18. svibnja uručena počasna titula „Županija-prijateljica djece“’, piše u priopćenju Kabineta župana. 


Jedan od općih zahtjeva koje je PGŽ ispunila, a kojim prednjači pred ostalima, jest broj gradova ili općina koji nose titulu „Grad ili općina-prijatelj djece“, piše u priopćenju.


‘Naime, od ukupno 36 jedinica lokalne samouprave, njih 22 pristupile su akciji, dok čak 14 gradova i općina već nosi taj status. Za dobar odaziv pristupanju projektu svakako je zaslužna i županija, koja je financijski podupirala gradove i općine u ovom projektu. Županija godišnje izdvaja 28% proračunskih sredstava za projekte koji su izravno ili neizravno usmjereni na djecu’, piše u priopćenju Kabineta župana.