Osigurajte svoje mjesto!

JESEN U KOSTRENI Sve obojeno smijehom i u znaku dobrih predstava

P. N.

U Kostreni će se i ove godine za sve predstave tražiti stolica više

U Kostreni će se i ove godine za sve predstave tražiti stolica više

Svi programi odvijaju se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, a ulaznice po cijeni od svega 50 kuna prodaju se putem sustava mojekarte.hr i na nekoliko prodajnih mjesta u Rijeci i Kostreni. Cijena ulaznica za umirovljenike je 30 kuna i mogu se kupiti isključivo u KD Kostrena



Od 20. rujna do 5. studenoga 2018. u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, održavat će se 17. Jesen u Kostreni, manifestacija koju zajednički organiziraju Odbor za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena i Narodna čitaonica u Kostreni Svetoj Luciji, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Općine Kostrena. Razlog neupitnoj podršci Općine Kostrena obrazložio je općinski načelnik Dražen Vranić: »Jesen u Kostreni jedna je od dugovječnijih kulturnih manifestacija u riječkom prstenu, koja svojom kvalitetom uspješno odolijeva vremenu i konkurenciji, a to dokazuje njezina sve brojnija publika i zadovoljstvo naših mještana. Zahvalio bih svim članicama našeg Odbora na organizaciji i odlično odabranim predstavama«.


Program manifestacije koja će smijehom i zabavom obojiti početak kalendarske jeseni, započet će mjuziklom »Kostrena«, nastao iz pera kostrenskih autora i sadržajno vezan uz Kostrenu. Ova topla glazbena priča o prvom plesu, prvom poljupcu i prvoj ljubavi, protkana je nostalgijom za nekadašnjom kostrenskom svakodnevicom. Mjuzikl »Kostrena« svim gledateljima besplatno omogućuje INA.


Program festivala


Nakon mjuzikla, u ponedjeljak 24. rujna na programu je predstava »OtpisaNE«, Kazališta Moruzgva i Scene Gorica u režiji Nikole Zavišića, a glumačku postavu čine Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Erna Rudnički i Slavko Sobin. U petak 28. rujna publiku će do suza nasmijati komedija »Komušanje mozga«, u  produkciji Stojana Matavulja. Početak listopada, 4. listopada, rezerviran je za »Demokraciju«, Zijaha Sokolovića, miljenika kostrenske publike, dok je u srijedu, 10. listopada, na rasporedu kazališna avantura Teatra Exit »Dvoje«, u glumačkoj izvedbi Bojane Gregorić Vejzović i Dražena Čučeka. U subotu, 13. listopada, Teatar Carte Blanche iz Beograda pred kostrensku publiku dovodi zanimljivu i duhovitu komediju »Život je loto«, a nakon komedije, 18. listopada bit će odigrana »Oleanna«, Scene Ribnjak, jedina drama u ovogodišnjem programu Jeseni u Kostreni.


foto2 KOSTRENA1 - poslano na obradu u dnevne Organizatori i pokrovitelji i ove godine sve pozivaju u Kostrenu, Jesen u Kostreni


foto2 KOSTRENA1 – poslano na obradu u dnevne Organizatori i pokrovitelji i ove godine sve pozivaju u Kostrenu, Jesen u Kostreni





U srijedu 24. listopada na kostrensku pozornicu popet će se jedan od najpopularnijih i najtraženijih komičara Hrvatske Ivan Šarić, a smijeha do suza neće nedostajati ni u ponedjeljak  29. listopada  na predstavi »Ocat i sin«, u izvedbi Zlatana Zuhrića Zuhre i Tina Sedlara. Ovogodišnju Jesen zaključit će komedija »Ufuraj se i pukni«, Teatra Kerekesh u kojoj glume Zoran Pribičević, Jan Kerekeš i Ljubomir Kerekeš.


Kupnja ulaznica


Ako je suditi prema kvaliteti ponuđenog programa, u Kostreni će se i ove godine za sve predstave tražiti stolica više! Doda li se tome povoljna cijena ulaznica od svega 50 kuna, tada je najbolje osigurati što prije svoje mjesto. Cijena ulaznica za umirovljenike je još povoljnija i iznosi 30 kuna s time da je kupnja ulaznica pod ovim uvjetima moguća isključivo u KD Kostrena i uz obavezno predočenje dokumenta kojim se potvrđuje umirovljenički status.


Ulaznice se prodaju putem sustava mojekarte.hr, a osim on-line kupnje, ulaznice se mogu kupiti i na nekoliko prodajnih mjesta u Rijeci i Kostreni; Dallas Records (Splitska ulica), Croatia Records (Užarska ulica), Foto Revija (Užarska ulica), Caffe bar Nad Urom (Robna kuća Korzo), Komunalno društvo Kostrena (Sportska dvorana), a na dan održavanja predstave u holu Narodne čitaonice, 60 minuta prije početka predstave. Sve predstave počinju u 20 sati. Vjerujemo da će posjetitelje na dolazak dodatno motivirati i mogućnost besplatnog parkiranja na novoizgrađenom parkiralištu s 50 mjesta u blizini Čitaonice.


Sve informacije o programu 17. Jeseni u Kostreni mogu se pronaći na internetskim stranicama Općine Kostrena i Turističke zajednice Općine Kostrena kao i na Facebook stranicama Jesen u Kostreni i Naša Kostrena.


Jesen u Kostreni, Kostrena,