Brojne zanimljivosti

Izložba malih životinja u skladištu na Žabici: Stignete je pogledati i preko vikenda

Bruna Matičić

Izložba se zatvara u nedjelju / Foto  D. ŠKOMRLJ

Izložba se zatvara u nedjelju / Foto D. ŠKOMRLJ



RIJEKA  U prostoru skladišta HŽ-a na Žabici jučer je otvorena izložba malih životinja koja ostaje otvorena tijekom vikenda. Prilika je to za pogledati razne vrste kunića, golubova, rasnih i ukrasnih kokica, pijetlova i fazana.


Na 21. Županijskoj i 11. Međužupanijskoj izložbi malih životinja više od 45 izlagača predstavit će najljepše primjerke vlastitoga uzgoja.


Građani će tako moći pogledati oko 250 izložbenih primjeraka malih životinja, a među njima i autohtone vrste kao što je vukovarska golubica, sisački prevrtač i dalmatinska zimovka te veliki opaljeni kunić, jedina priznata hrvatska pasmina.


Izložba malih životinja / Snimio Damir ŠKOMRLJ


Izložba malih životinja / Snimio Damir ŠKOMRLJ





Izložbu organizira Društvo uzgajatelja malih životinja Kumpanija iz Rijeke uz potporu Grada Rijeke i PGŽ-a. Osim članova Kumpanije iz Rijeke i okolice te cijele Primorsko-goranske županije, na izložbi sudjeluju brojni uzgajivači iz Istarske, ali i gosti iz Zagrebačke, Koprivničko-križevačke i Sisačko-moslovačke županije.


Izložbu je moguće pogledati danas do 19 sati i sutra od 9 do 14 sati, kada će se izložba zatvoriti uz podjelu priznanja za uspješan uzgoj i dodjelu titule šampiona za najbolji izložbeni primjerak. Ulaz je besplatan za djecu, vrtiće i osnovnoškolce u organiziranome dolasku te štićenike socijalnih ustanova, domova i ostalih uz osiguranu pratnju.


Izložba malih životinja / Snimio Damir ŠKOMRLJ


Izložba malih životinja / Snimio Damir ŠKOMRLJ