Zamjenik gradonačelnika

Ivaniš o grupi vijećnika koja sebe naziva ”srednji blok”: ”Uzmi ili ostavi” nije polazište za kompromis

Damir Cupać

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Nastojao sam i osobno da se postigne kompromis, ali na realnim osnovama. Model uzmi ili ostavi je supstitut za političku ucjenu – zaključio je Ivaniš.



Zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš uvjeren je da grupa vijećnika koja sebe naziva »srednji blok« ni u jednom trenutku nije htjela dogovor, već je riječ o čistoj političkoj ucjeni kojom se želi naštetiti riječkoj izvršnoj vlasti.


– Osobno kao zamjenik gradonačelnika koji je taj posao radio volonterski, nezainteresiran sam za to radno mjesto ili mjesto u Gradskom vijeću. U političkom smislu ne bojim se niti jednog epiloga, ali bojim se da bi se ovakvim ponašanjem mogao ugroziti projekt EPK, koji je izuzetno bitan za razvoj Rijeke. Svjedoči o tome činjenica da je ta grupa vijećnika desetine amandmana složila u dvije grupe pa čak i ako su neki od njih prihvatljivi, nemoguće ih je prihvatiti sve.


Pričaju o dogovoru, a služe se pristupom »uzmi ili ostavi« koji sigurno nije polazna točka za bilo kakav kompromis. Njihovo ponašanje je legitimno, ali građani moraju znati o čemu je riječ, a riječ je o tome da se po svaku cijenu želi štetiti riječkoj izvršnoj vlasti. Nastojao sam i osobno da se postigne kompromis, ali na realnim osnovama. Model uzmi ili ostavi je supstitut za političku ucjenu – zaključio je Ivaniš.