Prijave do 10. listopada

Inicijativa SPH: Budućim pomorcima stipendije od po 1.000 kuna mjesečno

Ingrid Šestan Kučić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



RIJEKA – Na inicijativu Sekcije mladih Sindikata pomoraca Hrvatske pokrenut je novi projekt stipendiranja studenata pomorskih fakulteta. Sindikat će stipendirati dva studenta pomorskih fakulteta s iznosom od tisuću kuna mjesečno, odnosno deset tisuća kuna godišnje.


Natječaj za dodjelu stipendija studentima prve godine preddiplomskog sveučilišnog studija, smjerovi nautike, brodostrojarstva i (brodske) elektrotehnike na pomorskim sveučilištima koji izvode pomorske studije objavljen je na web stranici Sindikata pomoraca Hrvatske, a prijave traju do 10. listopada.


Prilikom donošenja odluke o izboru kandidata i dodjeli stipendije prednost će imati studenti koji su bili korisnici domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja nemaju roditelje, roditelji su ih napustili ili je roditeljima oduzeto roditeljsko pravo sukladno zakonu koji uređuje pitanja socijalne skrbi. Prednost će se dati i studentima slabijeg imovinskog statusa, a uzet će se u obzir i rezultati ranijeg školovanja te aktivnost kandidata u radu Sekcije mladih.