Dječji klub Dalmatino

‘Igramo se!’ za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom u utorak u Centru za rehabilitaciju Rijeka

Portal Novilist.hr

Detalj s plakata za događanje u Rijeci

Detalj s plakata za događanje u Rijeci



RIJEKA Zabavno-edukativni projekt ‘Igramo se!’ za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom bit će održan u utorak, 20. kolovoza, u 10.30 sati, u Centru za rehabilitaciju Rijeka na Kozali.


Cilj jer projekta oboljšanje kvalitete života osoba s posebnim potrebama, invaliditetom i teškoćama u razvoju, te pomoć u integraciji u lokalnu zajednicu.


– U ovom svijetu pravila, normativa i klasifikacija kao da smo zaboravili na jedno od temeljnih ljudskih prava – pravo različitosti! Osobe s posebnim potrebama u mnogim zemljama svijeta trpe ozbiljne povrede njihovih temeljnih prava.




 Prihvaćanje različitosti i razumijevanje različitosti temelj je kvalitetnije komunikacije i života cijele društvene zajednice, ističe koordinator projekta Zoran Vrsalović, predsjednik splitske udruge Dječji klub Dalmatino.


U zajedničkoj interakciji sudjeluju članovi kluba, volonteri i suradnici: Miraculous Ladybug, Mađioničar Stefano, Karla i Magdalena – Zbor Kikići i Genijalci, Kantautor Davor Grgurić – Etno-udruga ‘Prepelin’c i Nika Arsić – Scorpio dance team Zagreb.


Kroz šest godina održavanja ovog projekta Dječjeg kluba Dalmatino uključeno je više od 1.800 osoba štićenika, njihovih obitelji, stručnjaka, terapeuta, animatora, prijatelja i gostiju i igri i zabavi.