Damir Ribarić ne skriva emocije

IZBORNIKU DAROVAO KAPU Kad sam čuo što je Dalić rekao, suze su mi potekle

Damir Ribarić / Foto Marin ANIČIĆ

Damir Ribarić / Foto Marin ANIČIĆ

Dalićeva gesta mi zaista puno znači, puno sam o tome razmišljao i još ne mogu vjerovati da je to moja kapa. I dalje mi je sve kao u magli, još nisam svjestan svega što se događa, mislim da ću postati svjestan tek kada sve prođe, kaže policajac riječke Prometne policijeDamir Ribarić



RIJEKA Kada je 4. lipnja ispred opatijskog hotela Milenij izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću darovao službenu kapu i poželio mu plasman u finale Svjetskoga prvenstva u Rusiji, Damir Ribarić, policajac riječke Prometne policije, niti niti sanjao da će izbornik njegovu kapu nositi u Rusiju. A kamoli da će Zlatko Dalić o njegovoj kapi hrvatskim novinarima u Rusiji pričati kao o predmetu koji mu je, kao i njegovom učitelju Ćiri Blaževiću kapa francuskoga policajca Davida Nivela prije dvadeset godina u Francuskoj, donio sreću. 



I putem medija dobiti poziv koji se dobiva samo jednom u životu. U nedjelju na stadionu Lužnjiki uživo svjedočiti finalnom ogledu Svjetskoga prvenstva između Hrvatske i Francuske.




– Kada sam izborniku Daliću darovao kapu, namjera mi nije bila skrenuti medijsku pozornost na sebe, tek sam u ponedjeljak navečer kada sam vidio izbornika s kapom i čuo što je rekao, shvatio što sam napravio. Dalićeva gesta mi zaista puno znači, puno sam o tome razmišljao i još ne mogu vjerovati da je to moja kapa. I dalje mi je sve kao u magli, još nisam svjestan svega što se događa, mislim da ću postati svjestan tek kada sve prođe. Svi smo izvan sebe, moja obitelj, sva rodbina i prijatelji, telefon zvoni cijeli dan, pa ću iskoristiti ovu priliku i pozdraviti sve članove viber grupe pod imenom Najljepši – započeo je Damir Ribarić, za kojim je jučer »tragala« čitava Hrvatska.


– Kada sam čuo što je izbornik Dalić rekao za kapu i pozvao me na finale, suze su mi potekle. A i sada se jedva suzdržavam.


Emocije su ipak prejake. Damir Ribarić i jučer je pustio suzu. I neka je, njegov je san postao stvarnost.


Damir Ribarić / Foto Marin Aničić


Damir Ribarić / Foto Marin Aničić



Dalićeva kapa jedna je od triju kapa koju je Damir Ribarić zadužio kao službenu odoru.


– Nisam razmišljao o posljedicama, darovao sam je od srca. Zasad posljedica nema, ta je kapa službeno »na pranju«. Nije to bila tajna, odmah sam rekao obitelji, rodbini i prijateljima da sam je dao izborniku Daliću i rekao im da će je staviti na glavu ili da će reći da sam mu je darovao – nastavio je 37-godišnji policajac iz Kraljeve Velike, mjesta u općini Lipovljani, što se nalazi između Kutine i Novske, koji je u Rijeku stigao 1999. godine nakon završene Policijske akademije.


Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista, u subotu, 14. srpnja 2018.