Svečanost

IZBOR SPORTAŠA GRADA KASTVA Antonio Bačić i Adriana Ross najbolji u 2017.

Biljana Savić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



KASTAV U Školskoj sportskoj dvorani Kastav večeras su proglašeni najuspješniji sportaši Grada Kastva za 2017. godinu, a to su Antonio Bačić i Adriana Ross. Antonio Bačić član je Brazilian Jiu Jitsu kluba Kastav koji je svoju sportsku karijeru u protekloj godini obilježio 2. mjestom na Prvenstvu Hrvatske u grapplingu, 2. mjestom na Mediterranean Jiu Jitsu Challengeu Kastva 2017., 2. mjestom na Jiu Jitsu Challengeu u Varaždinu i 5. mjestom na Croatia Openu u Zagrebu. Trinaestogodišnja Adriana Ross, članica Karate kluba Kastav, u 2017. godini osvojila je fantastičnih 15 zlatnih, 5 srebrnih i 4 brončane medalje. U zadnje tri godine sudjelovala je na državnim prvenstvima te osvojila jedno zlato i dvije bronce.


Zlatna kaciga


Proglašeni su i najuspješniji mladi sportaši, a to su Fran Host i Nina Valetić. Član Karate kluba Kastav, Fran Host, rođen je 2007. godine i osvajač je mnogobrojnih medalja, u 2017. godini osvojio je 8 zlatnih, 6 srebrnih i 5 brončanih. Host je dva puta osvojio treće mjesto na prvenstvu Hrvatske. Nina Valetić rođena je 2004., članica je Odbojkaškog kluba Kastva i odbojku aktivno igra pet godina. Izabrana je među deset najboljih igračica, a samim tim i u selekciju PGŽ-a, a njezin se klub nalazi na 1. mjestu prvenstva PGŽ-a u maloj odbojci.



Nadalje, Vigor Grbac dobitnik je nagrade za dugogodišnjeg sportskog djelatnika. Grbac je član Autosportskog kluba Kastavac, automobilizmom se u disciplini autocross počinje baviti 1991. godine i odmah postiže vrlo zapažene sportske rezultate. Od 1991. do 1995. godine osvaja titule državnog prvaka, dok 1995. godine osvaja i titulu prvaka Centralnoeuropske zone u kojoj se natječu najbolji vozači iz sedam europskih zemalja. U svojoj dosadašnjoj karijeri osvojio je deset titula državnog prvaka u disciplini autocross, te je dva puta nagrađen zlatnom kacigom, priznanjem Hrvatskog auto i karting saveza. Dvije godine zaredom Vigor Grbac proglašen je sportašem Grada Kastva… Iako je najavio oproštaj od sportske karijere, veliki motiv za nastavak mu je osvajanje još jedne titule državnog prvaka koja bi mu donijela najveće priznanje Hrvatskog auto i karting saveza, dijamantnu kacigu koju je u povijesti hrvatskog automobilizma osvojilo svega troje automobilista.


Tradicija karatea




Priznanje za najuspješnijeg sportskog djelatnika u 2017. godini dobio je Tomislav Notizberg, glavni trener u Jiu Jitsu klubu Kastav. Notizberg je dobitnik prvog jiu jitsu majstorskog pojasa u PGŽ-u, kojeg mu je dodijelio najtrofejniji svjetski trener Romero Cavalcante te je i pionir jiu jitsu sporta u Hrvatskoj.


Titulu najuspješnijeg sportskog kluba osvojio je Karate klub Kastav, osnovan davne 1986. godine pod vodstvom majstora karatea Borisa Ilića. Nakon njega, 1995. godine klub preuzima današnje vodstvo na čelu sa Lorenom Zamlić koja je ujedno i licencirani ispitivač pri Hrvatskom karate savezu, a uz Lorenu, klub vodi i najtrofejniji hrvatski karatist i osvajač brojnih odličja na svjetskoj i europskoj razini Alen Zamlić. Povijest kluba pokazuje dugu i uspješnu tradiciju iz koje su ponikli vrhunski sportaši i karatisti, osvajači brojnih državnih i europskih odličja. Redoviti su sudionici svih natjecanja, od županijskih i državnih do međunarodnih. U 2017. godini klub je sudjelovao na prvenstvu Hrvatske i osvojio četiri zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje.


– Ovo je važan dan kad sportašima pokazujemo da ih cijenimo, kad to pokazujemo njihovim trenerima i roditeljima koji se puno odriču radi sportskog uspjeha djeteta. Grad Kastav je izgradnjom sportske dvorane pokazao samo dio svoje brige za sportaše, a isto kao što se sportaši trude ostvariti što bolje rezultate, tako će se Grad Kastav truditi još više ih podupirati, kazao je za  svečanosti kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.


Dodijeljena su i priznanja darovitim sportašima te posebna priznanja Odbora za sport i tjelesnu kulturu Grada Kastva Dinu Samaržiji, Jakovu Šimetiću, Noi Burburanu, Gabrijelu Burburanu i Kristianu Vekiću.