Suspenzija zasad ostaje

INTERNA REVIZIJA O SLUČAJU BENAC U postupcima javne nabave nije bilo kršenja zakona

Damir Cupać

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Nalaz interne revizije ima 50-ak stranica, ali ukratko – u postupcima javne nabave nije bilo kršenja zakona, postoji određena povezanost među tvrtkama, ali zakon nije prekršen – rekao je Obersnel



Na jučerašnjem sučeljavanju riječkih kandidata za gradonačelnika u organizaciji Novog lista, postavljeno je i pitanje oko rezultata interne revizije u slučaju Benac.


O poslovima za koje je u gradskoj upravi odgovoran trenutno suspendirani pročelnik naš je list u više navrata pisao, a o čemu se radi, možete se podsjetiti na sljedećim linkovima.


Sporna javna nabava: Istražili smo zašto je Grad Rijeka odbio 2,7 milijuna kuna nižu ponudu za održavanje zgrada Grad Rijeka s 400 tisuća kuna uredio prostor za tvrtke povezane s obitelji Vladimira Benca Benac prodao gradski stan direktoru tvrtke svoje supruge, koji već godinama ne plaća dugove Gradu

Vojko Obersnel je naprije naglasio da je Rijeka tri puta bila proglašena najtransparentnijim gradom u Hrvatskoj, te da nikada ni jedna informacija nije zatajena.




– Nalaz interne revizije ima 50-ak stranica, ali ukratko – u postupcima javne nabave nije bilo kršenja zakona, postoji određena povezanost među tvrtkama, ali zakon nije prekršen – rekao je Obersnel.


Nalaz interne revizije morat će se tek analizirati, ali Vladimir Benac će ostati pod suspenzijom sve do očitovanja Državnog odvjetništva koje je također preuzelo taj predmet u analitičku obradu.


Prethodno su na sučeljavanju kandidati upitani kako bi riješili slučaj Benac ako budu izabrani za gradonačelnika. Bukša, Staničić i Mandić rekli su da bi mu dali otkaz, Švorinić i Briščik su istaknuli da Benac svakako ne bi bio dio njihovog tima, dok je Burić rekao da je pročelnik najmanje kriv, te odgovornost prebacio na Obersnela. 


– On je suspendiran i bit će tako dok mišljenje ne donese DORH. Lako je reći da treba dobiti otkaz, ali treba se paziti na zakone. Sjetite se slučaja Hrvatskih cesta, izjavio je pak aktualni gradonačelnik Obersnel.