Dobivena uporabna dozvola

Groblje Cernik dobiva stotinjak novih ukopnih mjesta

Sanja Gašpert

Do kraja lipnja očekuje se završetak svih radova na groblju Cernik / Snimio Sergej DRECHSLER

Do kraja lipnja očekuje se završetak svih radova na groblju Cernik / Snimio Sergej DRECHSLER



CERNIK Prema informacijama iz Općine Čavle, dobivena je uporabna dozvola za prvu fazu proširenja groblja Cernik.


– To znači da Općina ima na raspolaganju slobodne grobnice za ukop pokojnika, što nažalost posljednja tri mjeseca nismo imali na ovom groblju. Prodaja grobnica unaprijed, bez smrtnog slučaja, sukladno važećoj odluci o grobljima, nije moguća. Napominjemo kako unatoč visokim troškovima izgradnje, cijena grobnog mjesta za naše mještane ostaje ista, odnosno sedam tisuća za jednostruko i deset tisuća za dvostruko grobno mjesto, a razliku plaća Općina Čavle. Radovi druge faze napreduju po planu, a do kraja lipnja očekujemo i završetak svih radova – kaže zamjenik načelnice Općine Čavle Dejan Ljubobratović.


Podsjetimo, u sklopu upravo završene prve faza projekta proširenja mjesnog groblja Cernik, ovo je groblje prošireno za stotinjak novih grobnih mjesta. U sklopu projekta, ukupno vrijednog 2,7 milijuna kuna, planirana su dva nova polja s ukupno 203 grobnice, odnosno 681 ukopno mjesto, točnije polja J i K kao samostalne uporabne cjeline.




Polje J s 14 dvostrukih grobnica, odnosno šest ukopnih mjesta i 90 jednostrukih grobnica s tri ukopna mjesta je upravo izgrađeno. Betonirane su sve grobnice te dovršen put između polja J i K. Ukupno je do sada na proširenje groblja utrošeno 1,1 milijun kuna. Odmah je započela i druga faza radova, kojom će biti izgrađeno dodatnih stotinjak novih grobnih mjesta, a koja bi trebala biti završena do lipnja ove godine.


Riječ je o izgradnji polja K s deset dvostrukih i 89 jednostrukih grobnica. Investitor cijelog projekta je Općina Čavle, izvođač radova tvrtka Cenoza promet d.o.o. iz Rijeke, dok je stručni nadzor nad radovima povjeren tvrtki Plan projekt d.o.o., također iz Rijeke.