Pozitivan trend

Gradska knjižnica Rijeka premašila 20 tisuća članova, raste i broj posuđenih knjiga

Ingrid Šestan Kučić

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Želja je da Rijeka kao Europska prijestolnica kulture do 2020. godine bude hrvatski grad čiji stanovnici najviše uživaju u dobroj knjizi



RIJEKA – Tijekom prošle godine broj članova Gradske knjižnice Rijeka porastao je za 0,94 posto u odnosu na prethodnu godinu te se broj članova popeo na 20.091 člana, a u Gradskoj knjižnici ističu kako je tim brojem Knjižnica premašila stanje iz daleke 2003. godine te se približila svom povijesnom najvećem članstvu iz 2002. godine kada je imala 20. 849 članova.


Porast broja članova prati i pozitivan trend posudbe knjiga koja je veća za 2 posto u odnosu na prethodnu godinu, a uzme li se u obzir porast broja članova u 2016. godini od gotovo 10 posto, u 2017. godini nastavio se lijep pozitivan trend.


– Biti članom knjižnice danas je jedna tako podrazumijevajuća, a s druge strane vrlo povoljna osobna investicija – godišnja članarina Gradske knjižnice Rijeka koja otvara vrata svih odjela i ogranka za simboličnih je 50 kuna, pa su pozvani svi Riječani koji još nisu članovi da iskoriste pristupačnost i ponudu Knjižnice.




Želja je da Rijeka kao Europska prijestolnica kulture do 2020. godine bude hrvatski grad čiji stanovnici najviše uživaju u dobroj knjizi, a sve bi se to trebalo odvijati i u novoj, prvoj u riječkoj povijesti i pravoj središnjoj zgradi Gradske knjižnice Rijeka u kompleksu »Benčić«, poručuju iz Gradske knjižnice.