Dovedeni u tužiteljstvo

Gotovo ispitivanje svih 12 menadžera Uljanika i 3. maja: Dragutina Pavletića ispitivali tri sata

Hina

Dragutin Pavletić / Snimio Marko GRACIN

Dragutin Pavletić / Snimio Marko GRACIN

Nakon noći u pritvoru 12 osumnjičenih u akciji Uljanik u srijedu su ispitani u državnom odvjetništvu u Rijeci te su nakon ispitivanja vraćeni u pritvor



Nakon noći u pritvoru 12 osumnjičenih u akciji Uljanik u srijedu su ispitani u državnom odvjetništvu u Rijeci te su nakon ispitivanja vraćeni u pritvor. Kod suca istrage trebali bi doći sutra ujutro kada će se odlučivati o daljnjem pritvoru, piše portal televizije N1.


U akciji Uljanik su privedeni bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Anton Brajković, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić, direktor Uljanik Shipmanagmenta Darko Šorc, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, direktor Uljanik Pomorstva za usluge Elvis Pahljina, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Eduard Milovan, te bivši direktori 3. maja Zdravko Pliško i Domagoj Klarić.


Foto Slavica Kleva


Foto Slavica Kleva





——————————————


NOVO 16.15 Završeno ispitivanje Dragutina Pavletića koji je obranu iznosio od 12.30 sati. Postoje naznake da se za neke od okrivljenika državno odvjetništvo neće tražiti određivanje istražnog zatvora tako da bi neki od njih već večeras mogli biti u svojim domovima, piše Glas Istre.


NOVO 15:39 Policijski službenici PNUSKOK-a, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka u suradnji s policijskim službenicima PU istarske i PU primorsko-goranske provodili su opsežno kriminalističko istraživanje međusobnog poslovanja trgovačkih društava koja posluju unutar grupe poduzeća iz Pule, a kojoj pripada i brodogradilište u Rijeci te poslovanja društava iz navedene grupe poduzeća s drugim poslovnim subjektima izvan grupe. Upravo zbog opsežnosti i složenosti kriminalističkog istraživanja u kojem sudjeluje više od 100 policijskih službenika, osnovan je stožer u prostorijama Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka, objavljeno je na stranicama MUP-a.


NOVO 15.20 S ispitivanja je izašao i Marinko Brgić, a još traje ispitivanje Dragutina Pavletića, piše Glas Istre. 


NOVO 14:10 Završilo je i ispitivanje Elvisa Pahljina kojeg zastupa pulski odvjetnik Goran Veljović. Od njega doznajemo da se Pahljina branio šutnjom jer u ovom trenutku, zbog složenosti predmeta, nije bilo vremena za proučavanje spisa i pripremu obrane. Prema njegovom mišjenju Pahljini ne bi trebao biti određen istražni zatvor jer za to nema osnova. 


NOVO 13:33 Na ispitivanju su ostali još samo Pavletić i Brgić a upravo je u državno odvjetništvo stigao pulski odvjetnik Goran Veljović, piše Glas Istre.  


NOVO 13:00  Posljednji od dvanestorice osumnjičenih, Elvis Pahljina, doveden je na ispitivanje u 13 sati. Još uvijek traje ispitivanje Dragutina Pavletića, Milovana i Brgića. Svi će oni, kao i ranije ispitani, biti odvedeni pritvorskom nadzorniku kako bi sutra ujutro izašli pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci. Za sada nisu poznate konkretne inkriminacije koje im se stavljaju na teret pa tako zasad nema ni informacije hoće li i za koga odvjetništvo predložiti određivanje zatvora i po kojoj osnovi, piše Glas Istre.


Odvjetnik Eduarda Milovana Pavle Peršić kazao je da se i on branio šutnjom i osporavao inkriminacije. O kakvim je inkriminacijama riječ, Peršić nije želio reći, no otklonio je mogućnost da se bivšeg direktora Uljanik Brodogradnje tereti za izvlačenje novca iz Uljanika.


NOVO 12:20 – Direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić,  bivši član Uprave Marinko Brgić i bivši direktor Uljanik Brodogradilišt Eduard Milovan ušli su na ispitivanje.


NOVO! 11:23 – Odvjetnici Brajkovića Goran Marjanović i Matija Miloš kažu da je njihov klijent iznosio obranu. S obzirom da se radi o vrlo širokom istražnom aktu na 7 stranica, a pogotovo u dugom periodu, Brajković je detaljno iznio svoju stranu priče. Ključno što su nam rekli odvjetnici je da je Brajković ispravno radio u interesu tvrtke i donosio poslovne odluke s dobrim namjerama.


Foto Slavica Kleva


Foto Slavica Kleva



Foto Slavica Kleva


Foto Slavica Kleva



NOVO! 11:19 – Rossanda je vrlo kratko bio u tužiteljstvu. Branio se šutnjom.


NOVO! 11:00 – Stigao je i aktualni direktor “3. maja” Maksimilijan Percan.


NOVO! 10:53 – Na ispitivanju je sada Darko Šorc.


Foto Slavica Kleva


Foto Slavica Kleva



NOVO! 10:31 – Policijskim kombijem doveden je i Gianni Rossanda.


NOVO! 10:03 – Na ispitivanje su sprovedeni bivši predsjednik Uprave Uljanika Anton Brajković, bivši član Uprave Zdravko Pliško, predsjednik NO Uljanika Veljko Grbac i bivši član Uprave Uljanika Silvan Kranjc. 



NOVO! 9:51 – S ispitivanja u tužiteljstvu izašao je jedan od osumnjičenika, bivši direktor “3. maja” Domagoj Klarić i u pratnji odvjetnika Berislava Pavešića i ponovo vraćen u pritvorsku jedinicu.



Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je izjavio da se, prema informacijama koje je dobio od vrha Ravnateljstva policije, osobe uhićene za nezakonitosti u Uljaniku sumnjiči da su brodogradilište i državni proračun oštetili za više od milijarde kuna. 


»Prema informacijama koje sam dobio od glavnog ravnatelja policije, policijski službenici PNUSKOK-a Rijeka provode višemjesečno složeno kriminalističko istraživanje oko mogućih nezakonitosti u grupi Uljanik.