Inspiracija

Fotografije članova Foto grupe ”Baltazar”: Izložba u Narodnoj čitaonici na Korzu

Isabella Lizzul

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić

RIJEKA U Narodnoj čitaonici na Korzu danas je otvorena izložba fotografija Rijeke i okolice Foto grupe »Baltazar« koju su uz pomoć rektorice osnovali Studentski centar Rijeka i studenti riječkog Sveučilišta. »Baltazar« okuplja studente i djelatnike Sveučilišta koji se bave ili bi tek željeli naučiti osnove fotografije. Članstvo je neobvezno, dobrodošli su svi, od amatera do profića, kako bi zajedno razvijali kritičnost prema virtualnoj umjetnosti. Autori u Narodnoj čitaonici izloženih fotografija su Jelena Babić, Vladimir Buneta, Martina Ivanišević, Dinko Jurjević i Vanja Korica. Jelena Babić ovom je prigodom kazala kako se fotografijom počela baviti na fakultetu.

– Fascinira me kompozicija pejzaža kroz odnos svjetla i sjene. Ako se fotografije prezentiraju na dobar način, dobiva se posve novo značenje – rekla je Babić, dok Vanja Korica ističe da se aktivno fotografijom bavi godinu dana.


– Pronalazim se u prirodi, detaljima i noćnim ekspozicijama. Fotografiranje me čini sretnom, pogotovo kada moje fotografije probude zanimanje promatrača. Ovo je prvi put da ispod fotografije piše moje ime – ponosna je Korica. Vladimir Buneta fotografijom se bavi amaterski, a fotografira sve ono što mu zaokupi pažnju. – Posebnu inspiraciju daju mi moji najdraži unučići. Fotografija mi predstavlja zabavu i gušt, čini mi život ljepšim.Stalni postav radova izložen je u prostorima Studentskog naselja Trsat na stubištu i na 5. katu poviljona 4, gdje se nalazi i prostor za okupljanje članova.