Atraktivna manifestacija

Festival sportske rekreacije na Platku i ove godine nudi brojne sadržaje

Sanja Gašpert

Foto: Arhiva NL

Foto: Arhiva NL

U organizaciji Saveza sportske rekreacije Sport za sve PGŽ-a i Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo, 8. lipnja Platkom će se razliti rijeke raspoloženih sudionika kojima se nude brojni i atraktivni sadržaji



ČAVLE – Na Platku će i ove godine zaživjeti Festival sportske rekreacije, tradicionalno druženje zaljubljenika u prirodu i zdrav život, jedno od najatraktivnijih i najposjećenijih događanja ove vrste. U organizaciji Saveza sportske rekreacije Sport za sve Primorsko- goranske županije i uz suorganizaciju Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo, 8. lipnja Platkom će se razliti rijeke dobro raspoloženih sudionika kojima se nude doista brojni i atraktivni sadržaji. Sve počinje već od 9 sati kada će se zainteresirani za sudjelovanje u raznim programima moći prijaviti, a nakon što se u 10 sati i svečano otvori festival, krenut će aktivan dan u prirodi.


Tako će od 10.30 sati, u organizaciji KŠR-a Gorovo, započeti olimpijada umirovljenika koji će se natjecati i zabaviti kroz bacanje kolutova, pikado, gađanje lukom i strijelom i druge zanimljive aktivnosti. U isto vrijeme započet će program kretanja u prirodi namijenjen učenicima osnovnih škola i osobama s invaliditetom, a instruktor Ivica Pađen održat će i program yoge.



Sve počinje već od 9 sati kada će se zainteresirani za sudjelovanje u raznim programima moći prijaviti, a nakon što se u 10 sati i svečano otvori festival, krenut će aktivan dan u prirodi





U 10.40 sati startat će program nordijskog hodanja i pješačenja u dvije rute: prvu na relaciji Platak – Radeševo – Platak (srednje teška staza, cca 2 h hoda) i drugu koja će se kretati trim stazom (lagana staza, cca 45 minuta hoda). Posebno je zanimljivo da će se u ovaj program uključiti i »ploggeri«, sudionici koji tijekom hoda sakupljaju otpad te tako pokazuju i jaku ekološku svijest. U to vrijeme započet će i sportski turniri u boćanju, malom rukometu, nogometu 3×3, STK Opatija organizira turnir u stolnom tenisu, a DŠR Kvarner turnir u odbojci na pijesku. U 10.45 sati starta i mini cross za djecu (atletska igraonica) i to u organizaciji AK-a Kvarner, u 11 sati Off Road Duathlon Platak, utrka koju organizira BK Grobnik.


U 11.10 sati kreće i cross za djecu (cicibani i limači), a pet minuta kasnije i program Vježbajmo zajedno – Body Harmony Dance, koji predvodi instruktorica Romina Muškardin. Točno u podne krenut će i program pilatesa pod vodstvom instruktorice Milene Obradović Konjevoda. U 12.15 sati starta mini cross djece i roditelja (atletska igraonica), a u 12.30 sati štafeta djece i roditelja (cicibani i limači). Zanimljiv će sudionicima i publici svakako biti i 3. Kup Platka u tubingu koji, u organizaciji KŠR-a Gorovo, starta u 12.40 sati i zasigurno će donijeti puno zabave i smijeha koje redovno prati spuštanje na kolutovima. Ništa manje zanimljivija neće biti ni utrka vlasnika pasa sa svojim kućnim ljubimcima koja starta u 13 sati, a u 13.15 sati započinje i Žmergova utrka romobila, natjecanje u organizaciji Udruge Žmergo.