Novi pub u gradu

Fantastične Frajle iz Novog Sada otvorile riječku Bačvu

Sandy Uran



RIJEKA Svečano otvorenje Bačva Puba, u prostoru bivšeg restorana Gric & Guc u Ulici Dolac, preksinoć su uveličale i The Frajle, glazbena senzacija iz Novog Sada koja je ovom prigodom prvi put nastupila u Rijeci. Bio je to pogodak »u sridu« jer su simpatične Frajle odnosno pjevačice Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča priredile iznimnu atmosferu na kojoj su mnogi prisutni i zaplesali.


Između dvije pjesme, Frajle su ispričale anegdotu o  njihovom imenu. Ukratko, bile su inspirirane plakatom koji su »snimile« tijekom boravka u Crnoj Gori, a na kojem je pisalo »Đivojke iz snova« što su one prevele na sebi svojstven način nadjenuvši si ime The Frajle. A Frajle prilikom izvođenja glazbenih evergreena skladbama nadahnuju novi život originalnom izvedbom u kojoj zna biti i mijaukanja ili, pak, sladunjavi tekst obrade u femistički nastrojen pamflet kao u slučaju hita »Moj dečko je opasan«. Nastup im je bio prožet dobrom dozom humora, ironije ali i iznimno dobre pozitivne energije koja je »pokosila« goste i tako njihov prvi nastup u Rijeci pohranila u legendu, o kojoj će se još dugo pričati u gradu na Rječini.


Ovom prigodom valja istaknuti da su The Frajle dobitnice brojnih nagrada kao što je MTV Gold Award iz 2013. za spot »Fina« i »Pare vole me«  iz 2014. godine. Osvojile su i Runjićev galeb, nagradu za doprinos glazbi te Zlatnu bubamaru, nagradu za balkansku grupu 2013. godine. Osim u The Frajlama brojni uzvanici među kojima su viđeni chefovi Andrej Barbieri i Časlav Matijević, »enica« Ivona Maričić, predsjednica maškarane skupine »Veseli Oldtimeri« Đurđica Margetić sa suprugom te brojni drugi, tijekom večeri su uživali i u nastupu plesne skupine Flame te u finim koktelima i fingerfood delicijama s potpisom chefa Denisa Zandomeniga.