Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
21. veljače 2020.
Velike fotogalerije

foto/video Evo što smo zabilježili na dva "hoda" u Rijeci. Zapravo je sve bilo isto kao i lani

Foto Marko Gracin / Sergej Drechsler
Foto Marko Gracin / Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 18. svibanj 2019. u 13:35 2019-05-18T13:35:00+02:00

Identičan je i mini incident koji se dogodio nekoliko minuta nakon što je krenuo "Hod za život" - skupina od desetak aktivistica prepriječila im je put, pa ih je doslovno odnijela policija

Na dva "suprotstavljena" skupa, koja su danas prijepodne održana u centru Rijeke - "Hodu za život" u organizaciji pro-life aktivista i "Hodu za slobodu" - vidjeli smo doslovno pa reprizu istih događaja od prije točno godinu dana.

Sudionika "Hoda za slobodu", među kojima su se našli Dalija Orešković, Anka Mrak Taritaš, Željko Jovanović, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, rektorica Snježana Prijić Samaržija i prorektorica Sanja Barić, bilo je ponovno više od onih koji su koračali za "život".

Identičan je i mini incident koji se dogodio nekoliko minuta nakon što je krenuo "Hod za život" - skupina od desetak aktivistica prepriječila im je put, pa ih je doslovno odnijela policija.

- Ponavlja se priča od lani. Očekivali smo ovako nešto. Zbog toga smo za njih pripremili poruke ljubavi. Nezgodno je da oni koji promoviraju slobodu, sprječavaju druge da to čine, rekla je Barbara Brezac Benigar iz organizacijskog odbora "Hoda za život", na kojem, kao i lani, nije bilo nikakvih govorancija.

Sudionici "Hoda za slobodu" poručili su, pak, s Jadranskog trga kako je državna vlast širom otvorila vrata nasilju i da su se okupili kako bi tome rekli - dosta.

- Rijeka je grad slobode. Ne damo svoja ljudska prava i za njih smo se spremni boriti. Od lani kad smo se prvi put okupili situacija nije išla na bolje. Naprotiv, u društvu su zacementirani mnogi novi problemi, poručeno je.

U fotogalerijama Marka Gracina i Sergeja Drechslera pogledajte kako je bilo na oba skupa.

G1805MG14
Policija odnosi aktivistice koje su zaustavile "Hod za život" / Snimio Marko Gracin

UP1805ED19
U Rijeci održan još jedan "Hod za slobodu" / Snimio Sergej Drechsler

G1805MG2
Pogledajte kako je bilo na "Hodu za život" / Snimio Marko Gracin

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.