Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
14. prosinca 2019.
Priznanje voditeljici Kabineta župana

Ermina Duraj dobitnica nagrade PRO PR Awards-a

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 10. siječanj 2019. u 14:08 2019-01-10T14:08:00+01:00

Iz Hrvatske su za svoj predani rad u odnosima s javnošću i povezanim disciplinama nagrađeni: Željko Jelić, bivši voditelj odnosa s javnošću u Badelu 1862, potom Ermina Duraj, te Irena Šarić Dombaj, direktorica korporativnih komunikacija u L'Oreal Adria

RIJEKA Ermina Duraj, voditeljica  Kabineta župana – Službe za odnose s javnošću i protokol u Primorsko-goranskoj županiji, dobitnica je ovogodišnjeg priznanja PRO PR Awards. 

Program nagrađivanja PRO PR Awards utemeljen je u povodu obilježavanja 10. godišnjice PRO PR konferencije, 2012. godine, a namijenjen je pojedincima koji su na osobit način pridonijeli razvoju i pozicioniranju struke odnosa s javnošću. Dosad je ovo priznanje dobilo 147 dobitnika iz cijelog svijeta.

Naime, Organizacijski odbor PRO PR konferencije, u sklopu kojega djeluje i Komisija PRO PR Awards, objavio je imena dobitnika priznanja PRO PR Awards u kategorijama PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager te PRO PR Awards. 

PRO PR Vision City namijenjen je gradu u zemlji domaćinu PRO PR konferencije, koji je zahvaljujući kontinuiranoj komunikaciji ostvario pozitivan publicitet na regionalnoj i međunarodnoj razini. S obzirom na to da je zemlja domaćin 17. PRO PR konferencije Hrvatska, priznanje u ovoj kategoriji pripalo je Gradu Malom Lošinju.

  Važnost uloge odnosa s javnošću davno je prepoznala i Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla, koja je za uspješnu implementaciju komunikacijskih procesa u radu ove hrvatske kompanije nagrađena priznanjem PRO PR Vision Manager. 

U kategoriji PRO PR Awards ove je godine nagrađeno 24 dobitnika iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Italije, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Njemačke. 

Iz Hrvatske su za svoj predani rad u odnosima s javnošću i povezanim disciplinama nagrađeni: Željko Jelić, bivši voditelj odnosa s javnošću u Badelu 1862, potom Ermina Duraj, te Irena Šarić Dombaj, direktorica korporativnih komunikacija u L'Oreal Adria. Krajem studenog prošle godine, objavljeno je i da je dobitnik priznanja u kategoriji Vision Manager, ugledni slovenski medijski djelatnik Marjan Novak. 

Svečana dodjela priznanja laureatima bit će upriličena 12. travnja ove godine u sklopu 17. PRO PR konferencije koja će se od 10. do 13. travnja održati u hotelu Katarina u Selcu. Svi dobitnici za svoj će rad biti nagrađeni unikatnim statuama, koje će za ovu prigodu izraditi studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Ermina Duraj, koja je i autorica knjige pod nazivom »Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi«, kaže kako je počašćena , ponosna i sretna: »Čast mi je biti u društvu sjajnih kolega komunikacijskih stručnjaka iz cijele regije i svijeta«, kaže.

– Svi mi jako dobro znamo da je veliki događaj kada dobijete priznanje kolega iz struke jer je to na neki način potvrda da se isplati zalaganje i rad u ovom poslu koji se, budimo realni, još uvijek često puno manje cijeni nego što vrijedi i zaslužuje. Odnosi s javnošću nisu samo odnosi s medijima, niti samo organizacija događanja, već komuniciranje na svim razinama, u svim smjerovima, prema brojnim ciljanim javnostima, u različitim, ponekad i vrlo zahtjevnim okolnostima. Priznanje PRO PR Awards priznanje je i mojoj obitelji, čija je podrška moja najjača motivacija, to je priznanje i svim mojim šefovima i kolegicama i kolegama u Primorsko-goranskoj županiji i cijeloj Hrvatskoj s kojima surađujem sve ove godine, kao i novinarima s kojima surađujem, a kad radite odnose s javnošću onda surađujete s velikim brojem ljudi. Upravo je to i najljepše u ovom poslu, to što imate privilegiju upoznavati i komunicirati s puno ljudi, razmjenjivati znanja i iskustava. PRO PR konferencija, suradnja s kolegama PR-ovcima kroz Hrvatsku udrugu za odnose s javnošću i kroz, primjerice Hrvatsku zajednicu županija koja ima posebnu radnu skupinu PR-ovaca, zasigurno su najbolji primjeri takve prakse, kaže Ermina Duraj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.