Očekuje ga teška misija

Edi Kučan nakon povratka na kormilo “3. maja”: ‘Učinit ću sve, ali nemam čarobni štapić’

Orjana Antešić

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Ne tražimo ništa, samo malu pomoć, »poguranac« koji nam treba da bi ovo brodogradilište uhvatilo svoj korak i krenulo dalje. Šansu vidimo u isporukama započetih brodova, poručio je Kučan



RIJEKA Edija Kučana jučer je i službeno imenovao za direktora »3. maja« Trgovački sud u Rijeci. Pred njim je sada gotovo nemoguća misija – pokušati pronaći model, rješenje, učiniti kakav-takav pomak kako se nad »3. majem« 17. travnja, za kada je stečajna sutkinja Ljiljana Ugrin zakazala novo ročište, ne otvori stečaj.


S Kučanom smo jučer uspjeli nakratko razgovarati, ali nas je odmah upozorio da u ovom trenutku ne može ništa konkretnije reći, jer treba najprije obaviti određene razgovore. U situaciji je da sve konce mora hvatati istovremeno, i to brzo.


– Nemam čarobni štapić, ali svakako da ću napraviti sve da »3. maj« pokušamo ponovo spasiti. Prihvatiti se ovoga može samo lud čovjek, ali nakon toliko godina koje sam proveo u ovom našem brodogradilištu, imam moralnu obvezu prema svim ovim dragim i divnim ljudima koji su još uvijek tu. Ne tražimo ništa, samo malu pomoć, »poguranac« koji nam treba da bi ovo brodogradilište uhvatilo svoj korak i krenulo dalje. Šansu vidimo u isporukama započetih brodova, evo, već sam uputio dopise brodovlasnicima u kojima ih obavještavam o svojem preuzimanju dužnosti, a danas sam već imao i nekoliko poziva od zainteresiranih strana za izradu metalnih konstrukcija. Vidjet ćemo kuda će nas to odvesti razgovori koje idućih dana moram obaviti – kazao je Kučan.




VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU NOVOG LISTA!