Humanitarna trka

EFRI utrka u Kastvu: Sav prihod trkača Udruzi za Down sindrom Rijeka 21

Ingrid Šestan Kučić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



KASTAV – U Kastvu se  trčalo srcem i to za Udrugu za Down sindrom – Rijeka 21, a sve u režiji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Bila je to druga EFRI humanitarna trail utrka koju je organizirala Udruga EFRI Sport u suradnji s Ekonomskim fakultetom, Studentskim zborom EFRI-ja te Gradom Kastvom.


Uoči same utke prodano je 180 startnih brojeva, a sav prihod od te prodaje bit će uplaćem Udruzi za Down sindrom čiji su se štićenici također odazvali akciji te ih je dvadesetak sudjelovalo u utrci.


Nisu trčali samo studenti i zaposlenici Ekonomskog fakulteta, već i svi oni koji su željeli pokazati humanost, a takvih je bilo puno, jer najmlađi je trkač imao manje od godinu dana, a najstariji 69 godina. Najmlađi sudionici utrke, kao i svi štićenici Udruge za Down sindrom su kući otišli s darovima organizatora, a praznih ruku utrku nisu napustili ni oni koji su bili najbrži.




Tako je u muškoj konkurenciji pobjedu odnio Vinko Zaninović, drugi je rutu istrčao Igor Horvat, dok je treće mjesto zauzeo David Marot, prošlogodišnji pobjednik EFRI utrke.


U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Nika Begić, koja je i lani ostvarila isti uspjeh, dok je drugo mjesto zauzela Patricija Pevec, a treće Monika Perišić.


Među studentima najuspješniji su bili Dominik Čičić i Patricija Pevec. Cijela manifestacija okončana je maneštrom za sve sudionike te čašćenjem mladim vinom i sokovima.