Traže pomoć

Dvojica beskućnika koja su prijetila samoubojstvom prosvjedovala na Korzu

Mirjana Grce

Kontaktirali smo Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, kao i riječki Centar za socijalnu skrb i ponovili su da je za te ljude u sustavu socijalne skrbi, i s njima u dogovoru, učinjeno sve što se trebalo i moglo učiniti, od smještaja do prehrane



RIJEKA – Dvojica riječkih beskućnika koji su zbog nepoštivanja kućnog reda Prihvatilišta za beskućnike »Oaza« morali to prihvatilište napustiti, u četvrtak ujutro su prosvjedovali i na riječkom Korzu.


Kontaktirali smo Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, kao i riječki Centar za socijalnu skrb i ponovili su da je za te ljude u sustavu socijalne skrbi, i s njima u dogovoru, učinjeno sve što se trebalo i moglo učiniti, od smještaja do prehrane.


Kontaktirali smo i Policijsku upravu primorsko-goransku vezano uz dvojac i njihov boravak na riječkom Korzu. Iz policije nam je najprije priopćeno kako nisu zaprimili dojavu o postavljanju šatora, ali da će nakon našeg poziva provjeriti stanje stvari.




Uputili su nas na Direkciju komunalnog redarstva grada Rijeke kao nadležne u ovakvim slučajevima.


Par sati kasnije iz policije nam je priopćeno kako su njihovi djelatnici obišli mjesto te kontaktirali sa djelatnicima komunalnog redarstva, no da je dvojac već otišao sa Korza.