Akcija Gradske knjižnice

“Dva boda” za sjećanje na nekadašnji kultni klub na Trsatu

Ingrid Šestan Kučić

Oni koji pronađu svoju člansku iskaznicu za Palach i »Dva boda« bit će nagrađeni jednogodišnjim članstvom u GKR-u



RIJEKA Gradska knjižnica Rijeka pokrenula je akciju »Dva boda«. Riječ je o akciji čiji je cilj otpuhnuti prašinu sa starih fotografija, plakata, članskih iskaznica, kolektivnih i individualnih sjećanja vezanih uz klub »Dva boda« koji je 80-ih godina prošlog stoljeća bio smješten u prizemlju Dvorane mladosti na Trsatu.


Ove se godine na tom mjestu otvorio Ogranak Trsat Gradske knjižnice, a akcijom »Dva boda« Gradska knjižnica želi prikupiti sve što nosi predznak tog nekadašnjeg kultnog kluba.


Fotografije i ostale promo materijale kluba, disco i rock slušaonica, mode, frizura, plesa, pjesničkih večeri, poljubaca, zagrljaja u »Dva boda« mogu se dostaviti slanjem na mail [email protected] ili Facebookom, a materijali se mogu i osobno donijeti u Ogranak Trsat, gdje će knjižničarke izvršiti digitalizaciju fotografija. Rok za dostavu materijala je 5. listopada, a oni koji pronađu svoju člansku iskaznicu za Palach i »Dva boda« bit će nagrađeni jednogodišnjim besplatnim članstvom u Gradskoj knjižnici Rijeka.