Čistoća ulica

Doselila u Rijeku, zgrozila se održavanjem grada: “Ovo je prijestolnica nekulture i prljavoće”

Portal Novilist.hr

Foto čitateljica

Foto čitateljica

Ne razumijem kako se tako nešto može događati u gradu trećem po veličini u Hrvatskoj. Ovdje živi 180.000 ljudi, proglašen je prijestolnicom kulture, revoltirana je naša sugrađanka



RIJEKA Našem listu obratila se gospođa koja je u Rijeku prije godinu dana doselila poslom. Dok joj se mnogi aspekti života u Rijeci sviđaju, u ovih godinu dana ostala je zgrožena razinom održavanja čistoće i urednosti grada i gradskih ulica.


– Nova sam vaša sugrađanka. Prije godinu dana doselila sam u Rijeku poslom. Bila sam sva sretna – na moru sam, u gradu koji je proglašen Europskom prijestolnicom kulture 2020. godine! Međutim, ono što se događa po pitanju čistoće i urednosti gradskih površina, kao i same zgrade u kojoj živim je blago rečeno katastrofa, rekla je naša nova sugrađanka, čiji su podaci poznati redakciji.


Priložila je nekoliko fotografija zapuštenosti, prljavštine i razbacanog smeća po Dubrovačkoj ulici na Turniću.




– Ne razumijem kako se tako nešto može događati u gradu trećem po veličini u Hrvatskoj. Ovdje živi 180.000 ljudi, proglašen je prijestolnicom kulture. Očito je prijestolnica ne-kulture, narkomanije, prljavoće i drugih užasa, revoltirana je naša sugrađanka.