Pregršt iznenađenja

Doček za djecu na Trsatu: Bezbroj lampica, šareni baloni, mađioničar i disco spilja oduševili klince

Biljana Savić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA – Da je bilo sunčano, ne bi valjalo. Oblačno, ali bez kiše, i ne prehladno, bilo je idealno vrijeme da usred bijela dana itekako bude vidljivo bezbroj lampica na Gradini na Trsatu, gdje je u 11 sati počeo doček Nove godine za djecu.


Točno u podne sa zidina Gradine pušteni su baloni u svim bojama, a djeca su ih s veseljem hvatala. Bilo je tu pregršt iznenađenja za najmlađe, jer klince i klinceze dočekali će animatori i mađioničar, a ledena špilja pretvorila se u disco spilju. Uz bajkovitu dekoraciju u ponudi je bio i dječji šampanjac, a dakako i kuhano vino i adventska klopa za odrasle. Gdje god da se krenulo, bilo je jako gužvovito – i kod jaslica, i u špilji, na samom ulazu u Gradinu, posvuda. Ali, tako i treba biti za blagdane.



Božićna bajka na Gradini apsolutni hit ovogodišnjih riječkih adventskih događanja. Trsatska gradina ovog je Adventa omiljena destinacija za uživanje u čarima blagdana, a kaštel je u prosincu posjetilo više od  50 tisuća ljudi, što dokazuje da je božićna bajka uistinu očarala sve posjetitelje.