Nakon šesnaest godina "volontiranja"

Dobri duh bolnice Sušak “preselio” iza duge: Uginuo neslužbeni terapijski pas Max

Portal Novilist.hr

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER



Dobri duh bolnice Sušak, mnogima dragi Max, jučer u 11 i 40 odlučio je otići i pronaći najljepši oblak s kojeg će promatrati pacijente kojima je u najtežim danima pružao utjehu.


Max je u svojim obilascima riječke bolnice dugi niz godina svakodnevno susretao brojne pacijente. No, za razliku od liječnika, njemu su pacijenti bez iznimke prilazili s osmijehom na licu, i to ne samo oni nego i članovi bolničke službe. Ukratko, Max je bio legenda sušačkog lokaliteta Kliničkog bolničkog centra Rijeka gdje je stigao prije 16 godina kao napušteno štene. Zaposleni u Tehničkoj službi bolnice prigrlili su tog simpatičnog mješanca koji je uskoro postao maskota sušačke bolnice, ali i neslužbeni terapijski pas.


Mnogim je pacijentima kroz ovih 16 godina izmamio osmijeh na lice u teškim trenucima i skrenuo misli na onu ljepšu i pozitivniju stranu života, onako kako to samo životinje mogu. Zaposleni u bolnici sve su se ove godine brinuli o njemu, redovito ga odvodili veterinaru i hranili ga, a stizalasu slastice i od onih namjernika koji bi se u njegovoj blizini zatekli.