Novost

Dječji vrtić “Zlatna ribica” u Kostreni otvorio novo igralište

Barbara Čalušić

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

S uređenjem vanjskih prostora vrtića Općina Kostrena započela je prošle godine kada su završeni građevinski radovi na izradi zidova, odvodnje, pješčanika i temelji za igrala. Nabavljena su igrala brod, klupice sa stolovima, kućica, vrtuljak, klackalica i dvije ljuljačke s toboganom



KOSTRENA Najuspješniji vrtić u Primorsko-goranskoj županiji, Dječji vrtić »Zlatna ribica« u Kostreni, svoje je vrijedno priznanje obilježio prigodnom svečanošću i otvorenjem bogato opremljenog dječjeg igrališta.


S uređenjem vanjskih prostora vrtića Općina Kostrena započela je prošle godine kada su završeni građevinski radovi na izradi zidova, odvodnje, pješčanika i temelji za igrala. Nabavljena su igrala brod, klupice sa stolovima, kućica, vrtuljak, klackalica i dvije ljuljačke s toboganom. Da bi se vanjske površine mogle koristiti na funkcionalan i siguran način, izvršena je i treća faza radova tijekom koje su postavljana preostala igrala prema projektnoj dokumentaciji.


Sredstvima iz općinskog proračuna financirani su građevinski radovi na pripremi temelja za igrala i zamjena zaštitne antistres podloge te dobava i montaža kombiniranog igrala »Oaza« s cjevastim toboganom i dva kompleta stolova s klupicama. Sveukupna vrijednost treće faze radova je 205 tisuća kuna.




U opremanje igrališta uključila se i INA u okviru inicijative »INA prijatelj djece« i osigurala iznos od 30 tisuća za opremanje igrališta.


– Za dobrobit i sreću naše djece uz pomoć Općine i INA-e dovršeno je naše dvorište. Igra na otvorenom neobično je važna za pravilan i sveobuhvatan razvoj djeteta, i to emocionalno, motorički, kognitivno i socijalno. Uređenje igrališta bilo je nužno kako bismo djeci omogućili sigurnu, stimulativnu i raznovrsnu igru, kazala je ravnateljica vrtića Jasminka Pribanić, a kostrenski je načelnik Dražen Vranić uz čestitke vrtiću na vrijednom priznanju, istaknuo da je stvaranje poticajnog okruženja od velike važnosti za odgoj i odrastanje djece. Ujedno je najavio nastavak suradnje s INA-om u okviru projekta »INA – prijatelj djece«.


– Važno je djeci osigurati poticajno okruženje za rast i razvoj. Zahvaljujem INA-i na donaciji, a posebno me raduje namjera sudjelovanja INA-e u uređenju postojećih i izgradnji novih dječjih igrališta u Kostreni. Djeca i mladi su naša budućnost i naše najvrijednije zajedničko ulaganje, poručio je Vranić. 


Svečanosti u kostrenskom vrtiću prisustvovao je i direktor Rafinerije nafte Rijeka Erkki Ranta: – Već dugi niz godina INA je tradicionalni pokrovitelj dječjih manifestacija, ustanova i prijatelj djece. Ponosni smo na trud koji ulažemo da lokalnoj zajednici pružimo što više, među ostalim i tako što smo partner projektima koji su zajednici važni, a što je važnije od dječjeg zdravlja i razvoja sportskog duha od malih nogu? Sa zadovoljstvom smo pomogli opremanju ovog igrališta i ne sumnjam da će mali Kostrenjani ovdje imati puno lijepih trenutaka, rekao je Ranta.